Ce faci când rămâi mamă singură

Oricât de dureroasă ar fi despărțirea, revenirea după divorț trebuie să fie rapidă, mai ales când la mijloc se află și un copil. Te așteaptă o mare provocare și trebuie să te pregătești să îi faci față cât mai bine. Ce faci când rămâi mamă singură:

 

 

 

Acceptă-ţi noul statut

Indiferent care este motivul pentru care v-aţi despărţit, adună-ţi puterile, acceptă schimbarea și depășește cât mai repede acest moment. Chiar dacă nu e deloc ușor, de acum, eşti mamă singură şi trebuie să iei de una singură toate deciziile, să reușești să te descurci din punct de vedere financiar și să asiguri copilului confortul de care are nevoie.

 

Nu dispera!

Nu e cazul să intri în panică și să te lași copleșită de gândul că nu vei putea face faţă responsabilităţilor ce-ţi apasă pe umeri. În cazul în care te simţi depășită de situaţie, nu ezita să ceri sfatul și ajutorul părinţilor, fraţilor ori prietenilor. În plus, nu uita că și copilul suferă în urma despărţirii de tatăl său și nu îl ajută cu nimic să te vadă mereu supărată, obosită și stresată.

 

Și mamă, și tată pentru copil

Planifică-ţi ziua în așa fel încât să petreci suficient timp cu copilul: scoate-l în parc, jucaţi-vă împreună și, mai ales, vorbește cu el și ajută-l să își deschidă sufletul și să depășească acest moment, foarte dificil și pentru el. Rolul tău este acum dublu, căci trebuie să preiei și activităţile în care era implicat tatăl, în ceea ce-l privește pe cel mic. Atenţia pe care i-o acorzi nu trebuie însă să fie sinonimă cu satisfacerea tuturor mofturilor, căci nu vei face decât să-l răsfeţi peste măsură. Stabilește anumite reguli și trasaţi împreună limite, pe care să le respectaţi amândoi.

 

Gestionează cu atenţie bugetul

Una dintre grijile majore ale părinţilor singuri este legată de bani, având în vedere că venitul se înjumătăţește. Fă o listă cu cheltuielile lunare și lucrurile absolut necesare și încearcă să nu te abaţi foarte mult de la ea. Dacă timpul îţi permite, ia-ţi un al doilea job acasă.

 

Ai şi avantaje ca mamă singură? Bineînţeles!

Privește și partea bună a lucrurilor: ai reușit să pui punct unei relații apăsătoare, în care certurile și tensiunile erau la ordinea zilei și îl afectau, fără îndoială, și pe cel mic. Acum te bucuri de mai multă liniște și, cu timpul, vei readuce armonia în viața ta. Odată rămasă singură, vei deveni mai stăpână pe tine, datorită deciziilor pe care trebuie să le iei și responsabilităților cărora trebuie să le faci față. În plus, ești stăpână pe timpul tău și nu trebuie să mai dai nimănui socoteală.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie