Ce fapte bune poți să faci în Postul Paștelui!

Anul acesta, Postul Sfintelor Paști începe pe 18 martie, iar potrivit religiei creștin-ortodoxe, care predomină în România, în această perioadă este bine să ne cercetăm sufletul și să nu uităm să facem fapte bune.

Postul dinaintea Învierii Domnului este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi de peste an ale Bisericii Ortodoxe, de aceea este numit și „Postul Mare. Acest post reprezintă „o înnoire a omului lăuntric prin spovedanie, iertare și iubire față de semeni, lucruri care este bine să se reflecte în faptele noastre. Dacă îți dorești o sursă de inspirație în acest sens, îți oferim câteva sugestii de acțiuni pe care le poți face pentru folosul oamenilor și al comunității:

1. Donează cărți!

Cărțile sunt baza educației noastre. Ele ne-au inspirat în copilărie, ne-au dezvoltat imaginația, vocabularul, cunoștințele culturale și științifice. Dacă ești conștient de importanța cărților în viața noastră și ai inima largă, donează o serie de cărți copiilor din cartierul tău. Dacă vei privi cu atenție, cu siguranță vei întâlni micuți care provin din familii fără posibilități materiale.Dacă, totuși, nu vei găsi niciun astfel de copil, te poți îndrepta spre o asociație care colectează cărți și le donează mai departe.

2. Donează alimente, haine sau bani!

Povestea preotului Tănase de la Valea Plopului, care are grijă de peste 400 de minori, a făcut înconjurul lumii. Copiii care se află în acel așezământ au nevoie în permanență de alimente, medicamente, haine, rechizite. Dacă vrei să îi ajuți, o poți face donând prin Asociatia Provita

De asemenea, în București sunt numeroase biserici și asociații care colectează haine și alimente pentru cei sărmani.

Asociația Ortodoxă a Tinerilor a implementat mai multe proiecte pentru a ajuta comunitatea românească. Dacă vrei să te implici în proiecte și să le susții activitatea, îi poți contacta pe www.asociatia.ortodoxiatinerilor.ro

Citește ce alte fapte bune mai poți face pe avantaje.ro

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber