Ce fel de activități poți face cu copiii înainte de a merge la culcare

Ela Crăciun apostat de curând un articol prin care atrage atenția asupra importanței timpului petrecut la joacă cu cei mici.

Vedeta le-a oferit părinților ocupați câteva idei de cum să se joace cu cei mici, măcar seara, înainte de culcare, astfel încât copiii să nu se simtă neglijați după o zi în care au stat departe de părinți.

„Seara, atât adulţii cât şi copiii resimt oboseala şi tensiunile acumulate în timpul zilei. Timpul petrecut alături de cei mici înainte de somn este extrem de important. Îmbrăţişările, poveştile şi glumele au un farmec aparte înainte de culcare.

În plus, ştim cu toţii că educaţia se face şi… prin joacă. Iată ce activități poți face cu copiii înainte de a merge la culcare.

  1. Petrecerea din baie. Spălatul pe dinţi va deveni garantat cea mai distractivă activitate, dacă dăm play melodiilor preferate şi dansăm în timp ce ne curăţăm dantura.
  2. Piesă de teatru cu personajele filmului preferat. Costumează-te în personajul principal al unei poveşti pe care o îndrăgeşte. Imită tonul vocii, gestica şi replicile şi încearcă să găseşti o ţinută asemănătoare.
  3. Cine râde primul. Spuneţi glume, cu o regulă simplă: cine râde primul, pierde. Totul va deveni mai amuzant decât îţi imaginezi, timp în care cei mici vor încerca să fie serioşi şi să îşi focuseze atenţia asupra sarcinii pe care au primit-o.
  4. Spălatul reciproc pe dinți. Ce ar fi să încercaţi să vă spălaţi pe dinţi unul pe celălalt? Va fi distractiv şi educativ. Îi poate fi mai uşor să înţeleagă exact modul corect de periere atunci când tu îi cureţi dinţii.
  5. Lista lucrurilor frumoase. Scrieţi o listă cu tot ce s-a întâmplat frumos în ziua care tocmai s-a încheiat. De la întâmplări de la servicu sau şcoală, până la cele mai amuzante sau emoţionante momente petrecute în familie. Chiar şi impresiile despre cină pot fi trecute pe listă. Este un exerciţiu util, pentru că îi ajută pe cei mici să treacă mai uşor peste eventualele momente tensionate pe care le-au trăit.
  6. Aranjaţi-vă părul şi schimbaţi-vă hainele. Aproape toţi copiii iubesc spectacolele. De ce să nu puneţi unul în scenă, chiar în sufrageria voastră? Un băieţel se poate îmbrăca elegant sau în costum sport. Pentru câteva momente poate fi actorul favorit, preşedintele ţării sau fotbalistul pe care îl îndrăgeşte. Este un exerciţiu de imaginaţie bun, care îi relaxează mintea şi îi dezvoltă creativitatea.
  7. Uitaţi-vă la fotografiile din albumele foto. Este una dintre activităţile pe cât de distractive, pe atât de emoţionante. Şi dacă să se uite la poze de când era bebluş nu este activitatea sa favorită, arată-i poze cu tine de când erai adolescentă. Cu siguranţă va fi curios şi amuzat, înn acelaşi timp.

Pentru un adult care are sarcini multe de îndeplinit, lipsa momentelor amuzante sau de relaxare petrecute alături de cei mici poate părea, la un moment dat, lipsită de importanță. Fiecare activitate în familie joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a copiilor, așa că ar trebui să încercăm să petrecem cât mai mult timp de calitate alături de ei”, a scris vedeta pe blogul ei.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau