Ce îi învață rușii pe copii despre războiul din Ucraina. Desenul animat de propagandă care a stârnit un val de controverse

Televiziunea de stat din Rusia a realizat un desen animat care prezintă atacurile rusești din Ucraina ca pe o încercare de a dezarma un stat a cărui populație este orpimată'.

Clipul are o durată de trei minute, iar personajele sunt elevi de școală îmbrăcați în culorile drapelurilor Ucrainei, Rusiei și SUA.

La începutul desenului, cei doi prieteni inserparabili', Ucraina și Rusia, se joacă într-o cutie de nisip. Aceștia cresc, se duc la aceeași școală și devin colegi de clasă. Apoi, copilul care reprezintă Ucraina decide să plece în altă clasă, ca un semn de independență față de Uniunea Sovietică. Acolo, Ucraina își face noi prieteni, printre care se numără și SUA. La sugestia' noilor prieteni, Ucraina ia un băț și începe să lovească foștii săi colegi de clasă – republicile Lugansk și Donețk, cărora Vladimir Putin le-a recunoscut independența. În acest moment intervine Rusia și îi rupe bățul Ucrainei.

Citește și: Un copil de 11 ani, din Ucraina, a ajuns singur în Slovacia, având numărul de telefon scris pe o mână

Ucraina a început oprimarea populației ruse, așadar regiunile respective au dorit să se separe de ea și să se alăture Rusiei. Dar Ucraina nu a fost de acord și a început războiul cu aceste teritori – se arată în descrierea desenului, notează Daily Mail.

Rusia a încercat oprirea uciderii oamenilor și a vrut să rezolve problema pașnic. Vestul nu ascultă pentru că Ucraina le spune tuturor că Rusia vrea să oamoare oameni. Țara noastră (n.r. – Rusia) susține pacea și comunicarea în orice conflict – este descrierea de final a desenului.

Clipul a ajuns în mediul online și a stârnit un val de controverse pe rețelele de socializare.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri