Ce metodă de epilare alegi în sarcină?

Chiar dacă ești gravidă, asta nu înseamnă că trebuie să-ți faci griji în legătură cu epilarea, aceasta trebuie să rămână în continuare o preocupare pentru tine. Iată ce variante poți alege și cât de sigure sunt acestea.

• Epilarea cu cremă depilatoare

Nu ar trebui să fie vreo problemă în folosirea acesteia pe timpul sarcinii, întrucât acționează în straturile superficiale ale pielii. Există cazuri în care, pe timpul sarcinii,  pielea este mai sensibilă și atunci există un risc mai are de iritație (datorită amoniacului). Nu trebuie depășită deci perioada de acționare menționată de producător și nici folosită în alte zone decât cele indicate. Există însă și creme special concepute pentru femeile însărcinate la care poți apela. Fiind îndepărtat doar la suprafață, firul de păr va crește destul de repede înapoi.

• Epilarea cu lama de ras

O metodă ideală pentru persoanele comode, mai ales că se realizează destul de rapid, fără durere, iar pielea rămâne fină. Totuși, și în acest caz pot apărea iritații, mai ales în zona axilelor și inghinală, iar părul crește înapoi foarte repede. Însă rămâne cea mai  practică, rapidă variantă de epilare în ultima periodă de sarcină, când burta te incomodează din ce în ce mai tare. În plus, nu are contraindicații.

• Epilarea cu epilator electric

Sarcina nu este tocmai perioada ideală pentru a începe să te epilezi cu un aparat de epilat electric. Dacă nu ai făcut asta înainte, nu ești obișnuită cu durerea pe care această metodă o provoacă și nu este tocmai plăcut, mai ales în zonele sensibile. Dar dacă ești obișnuită cu el, poți continua și pe timpul sarcinii.

• Epilarea cu ceară

Partea bună a epilării cu ceară este că efectele durează mai mult timp, însă e mai puțin  potrivită în timpul sarcinii, întrucât problemele de circulație și sensibilitatea pielii sunt crescute. Durerea resimțită poate fi mai mare, mai mult, în ultima perioadă de sarcină poate provoca contracții și nu este indicată. Ceara caldă provoacă și o dilatare a vaselor de sânge, predispunând la apariția varicelor deci e mai bine de evitat. Poți opta pentru varianta cu benzi de ceară rece, destul de eficiente și care te scutesc cât de cât de probleme.

• Epilarea cu laser

Nu există studii aprofundate despre modul în care epilarea cu laser poate afecta fătul în timpul sarcinii. de aceea mulți medici medici nu recomandă această metodă. De altfel, nici cabinetele unde se practică nu sunt dispuse să-și asume un asemenea risc. De preferat să eviți această variantă și să aștepți aplicarea acestei proceduri abia după naștere.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire