Știai despre piersici că fac parte din familia trandafirilor? Ei bine, iată și alte lucruri pe care nu le știai despre gustoasele piersici.
Piersicile sunt bogate în betacaroten, la fel ca și morcovii, dar au marele avantaj că sunt mult mai gustoase. Betacarotenul ajută la menținerea sănătății ochilor și îmbunătățește circulația sanguină la nivelul întregului corp.
Potasiul și fibrele conținute de piersici ajută la detoxifierea organismului. Studiile arată că cei care consumă regulat piersici sunt feriți de bolile de rinichi și de riscul de a face ulcer.
Deși sunt foarte dulci și gustoase, piersicile te ajută să slăbești. O piersică medie are cam 68 de calorii și niciun strop de grăsime. Încearcă dieta cu piersici.
În Japonia, miresele poartă în păr flori de piersici, simbol al fertilității, iar chinezii consideră piersicile printre alimentele cu efect afrodiziac. Potasiul, fosforul, fierul, vitaminele A și C conținute de piersici – sunt toate ingrediente cheie ce îmbunătățesc performanța sexuală.
Licopenul și luteina din piersici te feresc de degenerarea maculară și de cancer și scad semnficativ riscul de boli cardiocvasculare.
foto Shutterstock