Ce poți face dacă cel mic se întoarce cu păduchi de la școală sau grădiniță

Primele zile de școală sau grădiniță, după vacanța cea mare, le aduc copiilor și părinților multe emoții și motive de bucurie. Este momentul în care cei mici își reîntâlnesc prietenii și povestesc năzbâtiile de peste vară. Dar tot acum pot apărea și unele probleme, cum este și infestarea cu păduchi.

De obicei, această problemă este greșit asociată cu igiena precară, însă păduchii se instalează foarte bine și pe părul curat, aceștia fiind imuni la produsele obișnuite de îngrijire.

Când o mamă aude de păduchi o trec toți fiorii, senzații de groază și chiar dezgust, dar oricărui părinte i se poate întâmpla să se confrunte la un moment dat cu această problemă. Și asta pentru că se transmit foarte ușor. Este suficient ca doi copii să-și apropie capul unul de celălalt ca această insectă dezagreabilă să migreze.

Cea mai bună metodă de a preveni infestarea cu păduchi este evitarea contactului direct cu părul altei persoane. O regulă pe care cei mici nu o pot respecta, atunci când se joacă cu alți copii.

Dar ce sunt acești paraziți?

Păduchii de cap sunt insecte mici, fără aripi, de culoare galbenă până la maro, care trăiesc exclusiv în păr și se hrănesc cu sânge. Femela trăiește între două și trei luni și produce, pe perioada vieții, între 200 și 300 de ouă, cunoscute și sub denumirea de lindeni. Ouăle eclozează după șapte zile și insecta ajunge la maturitate în 10 zile.

Când sug sângele, păduchii injectează saliva în scalp, generând o reacție de hipersensibilitate, însoțită de mâncărimi și iritații severe.

Infestarea cu păduchi poate avea loc într-un mod direct, de exemplu, de la cap la cap, sau indirect, prin schimbul de pălării, căști, sau prin utilizarea de piepteni sau lenjerii de pat comune. Păduchii nu trăiesc departe de pielea capului mai mult de 2-3 zile.

Special pentru a lupta eficient împotriva păduchilor, SantaDerm ParasiteS a creat o gamă completă de produse naturale, sigure și eficiente.

Grație acestei game, păduchii nu mai reprezintă un subiect tabu și nici o problemă fără soluție rapidă și sănătoasă.

Iată cu ce produse poți scăpa de păduchi în cazul unei infestări:

  • Șampoanele si Spray-ul tratament SantaDerm ParasiteS – Complexul de ingrediente active utilizat în aceste produse a fost testat clinic pe subiecți începând cu vârsta minimă de 3 ani și s-a dovedit a fi eficient împotriva păduchilor de cap și ouălor acestora.
  • Spray pentru suprafețe împotriva păduchilor SantaDerm ParasiteS – Acesta este un produs unic în România destinat atât spațiilor populate de adulți, cât și de copii cu vârsta mai mare de 3 luni. În plus, poate fi utilizat și pe piele sau pe suprafețele de pe care doriți să eliminați păduchii (paturi, cearșafuri s.a.), fără să le păteze.

Produsele SantaDerm ParasiteS, de la Viva Pharma, au fost testate ca eficacitate la Institutul Național de Cercetare – Cantacuzino.

Gama SantaDerm ParasiteS nu conține insecticide de natură chimică, ci ingrediente active vegetale la care păduchii nu pot dezvolta rezistență.

Află mai multe informații despre produsele SantaDerm ParasiteS de aici: www.parasites.ro și pe Facebook: https://www.facebook.com/Santaderm-ParasiteS-552151675169949/


Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau