Ce să citești când mergi într-o vacanță: 5 recomandări pentru a te destinde

Sursa foto: Unsplash

Vacanțele sunt momente ideale pentru a te relaxa și a te deconecta de la stresul cotidian, iar lectura unor cărți ușoare și captivante poate fi o modalitate excelentă de a te bucura de timpul liber. Printre genurile de cărți recomandate pentru relaxare se numără romanele de dragoste, comediile sau cărțile de aventură, care oferă o combinație de emoție, distracție și suspans.În articolul de mai jos vei afla cinci titluri captivante, perfecte pentru a te relaxa în timp ce te bucuri de soare și nisip. Pregătește-te să descoperi câteva recomandări exclusiviste și fii gata să-ți îmbogățești experiența vacanței cu lecturi plăcute și relaxante, oferite de către cei mai buni prieteni ai tăi, cărțile!

1. Daisy Jones & The Six, Taylor Jenkins Reid 

Taylor Jenkins Reid este o autoare contemporană de succes, care s-a remarcat deja prin câteva titluri de succes, devenite între timp best-sellere.  Prin  intermediul romanului Daisy Jones & The Six ne propune o poveste captivantă în care realitatea se împletește cu ficțiunea, presărată cu episoade care par desprinse cu adevărat din atmosfera anilor 1970, și în care măiestria cu care sunt prezentate personajele și atmosfera te fac să simți că îi asculți cu adevărat pe Fleetwood Mac sau Led Zeppelin – după cum au recenzat chiar cei de la Booklist.

Personajul Daisy este cu adevărat un groupie tipic acelei perioade, care savurează din plin viața de noapte din Los Angeles și este în căutare de relații cu staruri rock, în timp ce visează să-și clădească o carieră în domeniul artistic. Bine documentată și imaginată, această cronică desprinsă cu adevărat din atmosfera acelei epoci te va cuceri prin complexitatea cu care este descrisă ascensiunea unei potențiale legendare trupe rock dar și a momentului istoric în care ea s-ar fi putut dezvolta, fiind o poveste în care realitatea se împletește cu ficțiunea într-un modl care te va captiva.  

2. Tandră e noaptea, Francis Scott Fitzgerald

O întâlnire cu marele romancier american Francis Scott Fitzgerald este oricând o bucurie pentru suflet și un răsfăț intelectual suprem, titlurile sale găsindu-și locul într-unele dintre cele mai populare cărți de dragoste ale tuturor timpurilor. De la binecunoscutul autor al Marelui Gatsby, carte de referință pentru literatura americană și universală, îți propunem de data aceasta o altă incursiune în „epoca de aur' a jazz-ului „anilor nebuni' ai perioadei interbelice.

Romanul pare să fie o oglindă aproape perfectă a vieții palpitante a însuși autorului și a nu mai puțin cunoscutei sale soții, Zelda, eroii ilustrați în roman împărtășind atât eleganța și glamour-ul vieții mondene de pe Riviera Franceză, cât și nereușitele profesionale sau stările psihice din ce în ce mai problematice ale unora dintre ei, toate împletite cu episoade remarcabile similare celor petrecute în viața reală. „O tragedie ce iradiază frumusețe', după cum remarcă Daily Express, și una din capodoperele secolului trecut, care își va pune amprenta și asupra ta odată ce o lecturezi în timpul vacanței.

3. Scandalul din Malibu, Taylor Jenkins Reid

O altă recomandare de lectură pentru relaxare, ideală pentru a fi savurată în timpul vacanței, vine tot din partea autoarei Taylor Jenkins Reid. De data aceasta îți propunem o poveste despre o noapte memorabilă din viața unei familii, în care fiecare protagonist va trebui să aleagă amintirile pe care le va păstra în memorie de la cei care le-au marcat existența, și despre ceea ce vor lăsa în urmă.

Vei afla mai multe despre un „clan' strălucitor format din tineri surferi, fotografi și modele de succes din acest „roman captivant, cu un ritm amețitor',  presărat cu personaje remarcabile care te va transpune direct pe plajele din însoritul Malibu. Perfectă pentru a fi savurată în timpul tău liber, această carte de neuitat este câștigătoare a Goodreads Choice Awards 2021 la categoria „Cel mai bun roman de ficțiune istorică', fiind considerată una dintre cele mai bune titluri recente conform mai multor publicații.

4. Escala, T L Swan

Din seria Clubul Miles High îți prezentăm un tip de lectură care îți va stimula imaginația și spiritul de aventură, oferind o evadare plăcută din viața de zi cu zi. Escala este primul titlu dintr-o serie de trei romane de succes, o poveste de dragoste „scandaloasă și captivantă' imaginată de autoarea de best-sellere T L Swan.

Vei afla cum o simplă escală pe aeroportul din Londra se complică ulterior, devenind mai mult decât o simplă aventură între două personaje care s-au intersectat la un moment dat. Vei trece, și tu, prin aceleași emoții care și protagoniștii în timp ce lecturezi acest roman perfect pentru vacanță. 

5. Ultimul Crăciun la Paris, Hazel Gaynor și Heather Webb

Acest roman se întinde pe perioada a patru ani, începută în ceea ce se credea inițial că vor fi „doar câteva luni de război', cu speranța că acesta va lua sfârșit până la Crăciun. Vei afla mai multe despre o poveste despre dragoste și pierdere, începută în cafenelele romantice ale Parisului, din acest roman emoționant despre dragoste, curaj și război, care aduce în prim plan consecințele acestuia într-un mod sensibil și înălțător deopotrivă. 

Romanele de dragoste împletite cu aventură și acțiune sunt ideale pentru a capta atenția cititorilor și a-i ține în suspans pe parcursul întregii lecturi, iar alegerea potrivită pentru vacanță poate face diferența între o experiență relaxantă și una stresantă.

Ține cont de recomandările oferite în acest articol privind selecția de cărți captivante care te vor ajuta să te destresezi și să te bucuri de timpul liber într-un mod cât mai plăcut alături de aceste titluri de succes! Lectură ușoară și vacanță minunată!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton