Ce se ține în frigider

Vara tindem să punem totul la rece. Nu toate alimentele se țin însă la frigider. Uite ce se ține în frigider și ce nu, astfel încât să păstrezi alimentele mai mult timp și să economisești bani și energie.

 

Nu toate alimentele se pun in frigider – unele stau foarte bine si în dulap.

CARTOFII trebuie depozitati in pungi de hartie, intr-un dulap racoros. Temperatura scazuta din frigider le afecteaza si gustul, si textura.

PAINEA se usuca repede daca sta în frigider. Se pastreaza proaspata pentru mai mult timp daca o tii acoperita, la temperatura camerei.

CEAPA se pastreaza cel mai bine într-un loc aerisit, racoros si uscat. Scoate-o din punga de plastic.

Odata curatata, ceapa trebuie pastrata in frigider, intr-un vas inchis etans.

ACUMULATORII, cred unii, ar dura mai mult daca stau in frigider – nimic mai gresit!

Trebuie pastrati intr-un loc uscat, la o temperatura normala.

USTUROIUL se pastreaza cel mai bine intr-un loc uscat si intunecos. Tine-l descoperit, printre plante uscate, asa incat aerul sa circule in jurul lui.

ROSIILE nu trebuie sa stea in sertarul frigiderului. Rosiile coapte se pastreaza la temperatura camerei, chiar pe blatul din bucatarie.

Prin racire, miezul rosiei se inmoaie si se pierde o parte din aroma.

CAFEAUA se pastreaza într-un container inchis ermetic, intr-un spatiu racoros si intunecat. Daca o pui in frigider, absoarbe mirosurile si gusturile dimprejur.

Faina integrala se oxideaza mai usor decat faina alba. Pastreaz-o in frigider, intr-un container de plastic bine inchis.

CONDIMENTELE ca maioneza, ketchupul si muraturile au o speranta de viata mai lunga, deci pot fi puse pe usa frigiderului, pentru ca schimbarile de temperatura nu le influenteaza.

CARNEA CRUDA, PESTELE SI FRUCTELE DE MARE trebuie sa stea in partea de jos a frigiderului, departe de mancarea gatita si mezeluri.

Se pastreaza mai bine introduse cu ambalajele originale in containere de plastic, ca sa nu picure din ele.

MEZELURILE au locul lor intr-un sertar invecinat cu cele din partea de jos a frigiderului.

Daca frigiderul tau nu are un asemenea sertar, impacheteaza-le bine si pune-le pe raftul de jos, departe de carnea cruda.

Pastrarea bananelor si fructelor de avocado coapte in sertarul de jos va intarzia ofilirea lor. Coaja bananelor va incepe sa se innegreasca, dar miezul va fi delicios.

UNTUL SI MARGARINA stau foarte bine pe usa frigiderului sau pe raftul din mijloc. Tine putin unt intr-o caserola speciala la temperatura camerei, ca sa-l poti intinde pe paine in orice moment.

LAPTELE Pe usa frigiderului este expus schimbarilor repetate de temperatura. Este mai in siguranta in spatiul cel mai rece al frigiderului: pe raftul de jos, in spate.

IAURTUL trebuie pastrat cat mai rece, la fel ca laptele, deci pune-l pe raftul de jos, in spate.

CE AI DE FACUT

MANCAREA RAMASA poate fi depozitata pe raftul de sus si pe cel din mijloc, departe de carnea cruda, peste si fructe de mare.

Transfera alimentele din conserve in caserole de plastic.

SUCUL DE FRUCTE proaspat stors trebuie sa stea mai jos, la temperatura cea mai shutterstock_150461135scazuta. Sucurile acidulate sau din concentrate pot sta pe usa frigiderului.

BRANZA se pastreza in partea de jos a frigiderului. Ca sa nu se intareasca, inveleste-o in folie de plastic sau pune-o intr-o caserola inchisa.

LEGUMELE raman proaspete in sertarul de jos al frigiderului. Pastreaza-le in ambalajul original, dar sterge-le pe cele umede inainte de a le depozita, ca sa ramana fragede.

FRUCTELE raman proaspete mai mult timp daca sunt depozitate in sertarul de jos, in ambalajul original.

Separa-le de legume, pentru ca unele dintre ele, cum ar fi pepenele galben sau kiwi, emana vapori de etilena atunci cand se coc si pot deteriora legume ca broccoli sau morcovi.

OUALE ar trebui sa fie tinute in cofrajele lor, ca sa ramina proaspete si sa nu se sparga.

Nu le pune in suportul pentru ouă ci mai degraba, pe raftul de la mijloc, in spate, acolo unde temperatura este constanta.

Citește tot articolul aici

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie