Ce semnificatie au bradul si ornamentele de Craciun

An de an, impodobim bradul de Craciun cu diverse ornamente si figurine, dar mai stim ce semnificatie are acest obicei si ce simbolizeaza podoabele?

Semnificatia deosebita pe care o are bradul pentru crestini vine din secolul al VII-lea, cand Sfantul Bonifaciu, un calugar crestin din Anglia, a mers in Germania.

Aici s-a intalnit cu un grup de pagani care se pregateau sa sacrifice un copil zeului Thor, langa un stejar. Pentru a salva viata copilului, Sfantul Bonifaciu a doborat copacul dintr-o lovitura, iar in locul stejarului s-a inaltat un brad mic.

Sfantul a explicat paganilor ca forma triunghiulara a bradului semnifica Sfanta Treime: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Paganii acelor vremuri s-au convertit la crestinism si au considerat bradul un simbol al vietii eterne, prin Christos.

Un rol in impodobirea bradului l-a avut si Martin Luther, un pastor si un doctor in teologie, care a trait intre anii 1483-1521.

Intr-o seara, pe cand trecea printr-o padure, Luther a observat cum astrele ceresti straluceau printre crengile brazilor.

A fost atat de impresionat incat a taiat un bradut, pe care l-a adus acasa si l-a impodobit cu lumanari aprinse.

Ulterior, acest obicei s-a raspandit in toata Germania si apoi in lumea intreaga, iar in brad au aparut merele care simbolizau fructele interzise din Gradina Edenului.

In timp, merele au fost inlocuite cu obiecte rotunde si stralucitoare, cu globurile de astazi.

Citeste mai departe pe Avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice