Ce sport este bun pentru copilul tău?

Aceasta este o intrebare pe buzele tuturor parintilor. Oare ce sport este potrivit pentru copilul meu? Care este activitatea care-l va ajuta sa se dezvolte armonios, sa fie sanatos, sa fie disciplinat?  Numarul beneficiilor sportului asupra sanatatii este mare, dar pentru a intelege exact cum stau lucrurile am stat de vorba cu Florin Neby, antrenor de fitness.

Ca si profesionist, spune-mi, te rog, care este sportul spre care iti vei indruma copiii?
Mi-ai atins o coarda sensibila, pentru ca imi plac copiii foarte mult. Indiferent de sex-ul copilului, va face balet cu siguranta, de la 3 la 5 ani si asta pentru a-i dezvolta o atitudine si o postura corecta. Urmeaza inotul, baschet-ul si probabil lectii de autoaparare pentru disciplina. Mi-ar place sa fie, asa cum se spunea odata, multilateral dezvoltat.

Cum ne dam seama care sunt inclinatiile copilului nostru?
Da, evident ca acel copil activ, cand la un moment dat, energia lui devine obositoare pentru parinti este clar ca trebuie sa si-o consume printr-una sau mai multe activitati fizice. Parintii foarte rar isi pot da seama de inclinatiile copiiilor, dar, daca acesta va fi indrumat sa practice mai multe sporturi, cu siguranta antrenorul isi va da seama de inclinatiile acelui copilului si care sport ar fi potrivit pentru el/ea.

 

Ce inseamna pentru un copil sportul de performanta? Sfatuiesti parintii sa-si conduca micutii spre performanta?
Nu as mai sfatui pe nimeni astazi sa faca sport de performanta. Eventual, numai sport 2daca este un copil extraordinar de talentat. Pe langa faptul ca statul isi bate joc de sportivii ce aduc rezultate, nici cei ce vor sa incerce performanta nu sunt sustinuti, se fura prea mult in tara asta. Ne miram de ce alte tari ne-au luat-o inainte in privinta performantelor, dar nu punem in balanta faptul ca acele tari au inceput sa studieze prin metode moderne cum pot obtine rezultate. Avem pretentii, ca atunci cand ne uitam la tv sa ii vedem pe ai nostri cum obtin aurul. Dar cum sa mai obtii aurul, cand iti sunt puse la dispozitie in 2014 conditii din anul 1994?

 

Esti un sportiv de performanta, cu ani grei in spate. Ce efecte, pozitive, dar si negative, a avut sportul aspupra organismului tau?
Sportului ii sunt recunoscator pentru disciplina si pentru spiritul de luptator care ma ajuta sa trec peste in situatii grele sau neprevazute care-mi ies in cale. Pot sa spun ca sunt un privilegiat in aceasta industrie a fitness-ului si asta pentru ca am reusit sa o inteleg. Asta ma ajuta foarte mult sa-mi pun la bataie imaginatia dobandita in sport si sa obtin rezultatele dorite cu oamenii cu care lucrez. Efectele negative sunt asupra sanatatii si asta pentru ca sportul de performanta practicat timp de 21 de ani mi-a imbatranit prematur organismul. Realizarile mari cer sacrificii, iar acesta a fost sacrificiul meu, sanatatea.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau