Ce sport i se potrivește copilului tău

Înot, tenis, gimnastică, arte marțiale, un sport individual sau de echipă? Ce sport i se potrivește copilului tău, în funcție de temperament și ce efect are sportul asupra lui. Uite ce spun psihologii

Sport pentru copiii spontani

Dacă cel mic este spontan şi are spirit de competiţie, ar fi bine să îl înscrii la tenis, dansuri, golf, schi sau, de ce nu, la carting.

Sport pentru copiii introvertiți

În cazul în care copilul tău este introvertit sau vrea  să îşi asume gloria doar pentru el, trebuie să știi că cel mai bine i se potrivesc înotul şi ciclismul, prin care se poate exprima, dar care îi oferă și recompense pe măsura talentului și efortului depus.

Sport pentru copiii mai agresivi

Copiilor cu agresivitate crescută li se recomandă sporturi de disciplinare, dar care le oferă și posibilitatea de a-şi exterioriza agresivitatea controlat: arte marţiale, tenis, ciclism.

Sport pentru copiii sociabili

Copiilor sociabili li se potrivesc cel mai bine acele sporturile în care relaţionează mult: cele de echipă (fotbal, volei), ping-pong, golf, tenis, arte marţiale, dansuri.

 De ce să facă sport 

Sportul favorizează construcţia osoasă, buna dezvoltare a inimii, plămânilor, muşchilor, sistemului nervos), creşterea imunităţii, stabilirea unui echilibru hormonal. În plus, copilul va reuşi să facă faţă oboselii şi surmenajului.

În afară de aceste beneficii în plan fiziv, practicarea unui sport îi ajută pe copii să relaţioneze mai bine cu copiii de aceeaşi vârstă, dar şi cu adulţii. Sportul dezvoltă capacitatea de a-i înţelege pe ceilalţi, empatia, spiritul de echipă și fair-play-ul, calități de care cel mic va beneficia și ulterior, în viața adultă.

Copiii care fac sport se adaptează mai ușor la orice colectiv, în eventualitatea în care ar schimba grădinița, școala, orașul sau țara, lucru deloc de neglijat.

Sportul îl ajută pe cel mic să se aprecieze la justa valoare și să își controleze stresul, emoțiile, impulsurile, să anticipeze corect acțiunile sale și urmările lor.

Foto: Shutterstock; 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau