Ce spun experții în criminalistică despre cazul femeii care s-a aruncat de pe blocul din Timișoara cu copiii în brațe

Cazul șocant al femeii de 33 de ani din Timișoara care a decis să-și pună capăt zilelor și să-și ucidă și copiii, aruncându-se cu ei în brațe de pe un bloc de 10 etaje este în perioada aceasta dezbătut de experți criminaliști, sociologi și psihologi și pare a fi departe de elucidare.

Amintim că în cursul zilei de marți, 3 mai 2022, Iulia B., o tânără de 33 de ani, din Timișoara, s-a suit pe un bloc de 10 etaje, și-a luat copiii de 3, respectiv 6 ani în brațe și s-a aruncat în gol.

Toți trei au decedat în urma impactului cu asfaltul.

Experții în criminalistică încearcă acum să descopere motivul pentru care Iulia a recurs la acest gest extrem. Criminalistul Tudorel Butoi, fost șef al laboratorului psihologic de detecție a comportamentului simulat din cadrul Poliției Capitalei a spus că, în primul rând, trebuie stabilită natura tragediei, dacă a fost un accident, o crimă sau o sinucidere. Tudorel Butoi vorbește despre o îngustare a câmpului de conștiință' în cazul sinucigașilor.

Cazul femeii din Timișoara care s-a aruncat cu copiii de pe bloc. Ce spune cea mai bună prietenă a ei

În aceste zile trebuie să lămurim dacă a fost vorba de un accident, dacă e vorba de o crimă, sau dacă este vorba despre un gest suicidal. După ce le vom lămuri pe acestea, e foarte posibil să ne plasăm în situația cu cel mai mare procent de probabilitate și, anume, o femeie necăjită, o femeie disperată, o femeie deznădăjnuită, o femeie cu multe obligații vizavi de creșterea, educare și îngrijirea copiilor și o femeie fără resurse financiare, dar mai ales fără resurse psihologice.

La sinucigași se îngustează câmpul de conștiință. Nu mai găsesc alternative și o aleg pe aceasta, care este cea mai ușoară în mintea lor – a explicat Tudorel Butoi pentru Wowbiz.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri