Ce spune părul despre sănătatea ta

Îți cade părul, ai firele despicate, părul ți-a devenit mat sau ai firul de păr foarte subțire? Uite ce ascund toate aceste simptome și ce spune părul despre sănătatea ta.

 

Părul mat

Dacă părul tău devine mat ar putea fi un indiciu că suferi de hipotiroidism – tiroida nu funcționează cum trebuie. Alte indicii că ai putea suferi de această boală sunt senzația de oboseală permanentă, lipsa de rezistentă de frig, dureri musculare și ale încheieturilor, fața umfplată (pufoasă) și acumularae rapidă în greutate.

Când își cade părul

Dacă își cade părul, în afară de stres, un alt vinovat ar mai putea fi anemia. Fie ai început un regim vegetarian care ți-a secătuit rezerva de fier (dacă nu ai urmat sfaturile unui specialist în nutriție, care să-ți alcătuiască un meniu echilibrat), fie ai sângerări abundente la ciclu, care te anemiază. Căderea părului mai apare și în perioadele de schimbări hormonale, când nivelul de estrogen este dat peste cap sau atunci când ai oprit administrarea pilulelor anticoncepționale.

Ai firul de păr subțirepar2

Dacă ai firul de păr prea subțire, cel mai mai probabil, nu ai în alimentația ta suficiente proteine (esențiale pentru creșterea sănătoasă a firuli de păr). Nu trebuie neapărat să consumi carne, pentru a include proteinele în meniul tău. Ouăle, nucile, bananele conțin proteine de calitate, care pot ajuta la reconstucția firului de păr.

Vârfurile despicate

Cel mai adesea vârfurile despicate indică deficiențe alimentare și agresarea firului de păr din cauza tratamentelor repetate – vopsiri, decolorări etc. Dacă ai firele de păr despicate, acesta mai poate fi un simptom pentru sindromul Cushing, apărut în urma expunerii îndelungate la concentrații prea mari de cortizol.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin