Ce spune poziția de somn despre personalitatea bebelușului | VIDEO

Modul în care dormim dezvăluie ceva despre personalitatea noastră – spun cercetătorii.

Mai mult, directorul unui institut de cercetări pe probleme legate de somn, profesor dr. Chris Idzikowski susține că doar 5% dintre oameni își schimbă poziția de somn și că modul în care dormim rămâne cam același din primul an de viață și copilărie, până la adolescență și maturitate. D

acă te uiți cu atenție la modul în care doarme bebelușul tău poți detecta anumite trăsături de personalitate, susține medicul care a stârnit numeroase controverse cu acest studiu, realizat acum câțiva ani pe 1000 de subiecți.

Poziția fetală

Cea mai des întâlnită poziție de somn la bebeluși ar dezvălui o personalitate puternică la exterior, dar cu o mare nevoie de afecțiune și încurajare. Bebelușul care doarme astfel ar putea deveni un adult mai degrabă timid și sensibil.

somn pozitii 6

 

Pe parte, cu brațul (brațele) pe lângă corp

Dacă doarme așa, bebelușul tău are o fire sociabilă și va fi un copil și mai târziu un adult deschis, prietenos, chiar până la punctul de a fi considerat naiv.

 

shutterstock_140993851

Pe o parte, cu brațele strânse

Un bebeluș cu o fire deschisă, dar cu o personalitate puternică și o tendință spre încăpățânare. Așa traduce Dr. Idzikowski această poziție de somn, caracteristică oamenilor ce pot deveni adulți cam suspicioși.

somn pozitii 2

Culcat pe spate, cu brațele lângă corp

Dacă observi că cel mic preferă această poziție de somn, nu te va surprinde peste câțiva ani să vezi că se transformă într-un copilaș cam matur pentru vârsta lui, cumințel și rezervat, care uimește toată familia atunci când spune câte ceva. Bebelușii care dorm în așa-numita poziție a soldatului devin adulți care au așteptări mari și de la ei însiși, dar și de la alții.

somn pozitii 5

Pe burtă, cu capul pe brațe sau cu perna în brațe

Dacă doarme cu fața în jos, cu capul sprijinit pe palme sau cu brațele în jurul pernei sau jucăriei preferate (atenție, în primele luni nu este recomandat ca cel mic să doarmă pe pernă!), bebelușul tău s-a născut cu o fire aventuroasă și iubește compania cât mai multor oameni, dar poate deveni un adult sensibil la critici.

somn pozitii 4

Pe spate, cu mânuțele ridicate

Bebelușii care dorm în poziția denumită de Dr . Idzikowski 'steluță de mare' arată adorabil. Dar mai important decât atât, se pare că ar crește oameni de nădejde, pe care te poți baza oricând, care sunt buni ascultători și nu se simt foarte confortabil să fie ei în centrul atenției.

somn pozitii 1

CONȚINUT VIDEO BABY UNICA

foto Shuttestock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul