Ce spune viața sexuală despre tine, el și mama ta

Chiar daca pare incredibil, abilitatile sexuale ale mamei pot influenta comportamentul sexual al fiicei. Studiile arata ca mostenirea genetica are un rol important in capacitatea de a avea orgasm…Uite ce spune viața sexuală despre tine, el și mama ta.

In zilele noastre, mamele si fiicele au relatii mult mai deschise decat se intampla cu ani in urma. Ca doua amice bune, pot vorbi despre orice: cum sunt barbatii si cum sa flirtezi, care este cea mai buna metoda de epilat, ce tampoane sa folosesti… Esti pregatita insa sa discuti cu mama ta despre sex, in conditiile in care (asa cum arata cercetari recente) performantele sexuale sunt mostenite, cel putin partial, pe linie materna?

Cercetatorii au intervievat 4.000 de femei din cupluri de gemene in legatura cu abilitatile lor sexuale.

Rezultatele au fost de-a dreptul interesante: destul de multe (o treime) au declarat ca nu au avut niciodata orgasm (sau foarte rar), in timp ce doar una din sapte a raspuns ca a avut orgasm de fiecare data (ce bine ca mai exista si asemenea norocoase!).

Si mai interesante au fost raspunsurile date de gemenele identice, care isi impartasesc in totalitate bagajul genetic: raspunsurile lor au fost aceleasi intr-o proportie mai mare, comparativ cu gemenele neidentice (care impartasesc doar 50% din bagajul lor genetic).

Concluzia? Genele joaca un rol important in capacitatile si performantele noastre sexuale – mai exact, reprezinta 34% din totalitatea caracteristicilor noastre. Dar, ca sa fim foarte cinstiti, trebuie sa vedem si reversul: pentru restul de doua treimi dintre noi genele nu sunt atat de importante, iar viata sexuala nu tine atat de mult de mostenirea pe care ne-au transmis-o parintii. Si totusi, performantele sexuale ale mamei conteaza cu adevarat pentru o treime dintre noi!

De ce mai depind performantele noastre sexuale?

De mobilitate de gimnasta si curaj pentru pozitii dificile, de un corp perfect modelat, cunostinte temeinice despre Kama-Sutra sau de trucuri furate de la starurile porno? Ei bine, nu! Experienta proprie, ca si experienta prietenelor, iti poate arata foarte clar ca totul depinde de puterea mintii.

Iata cateva mijloace care te pot ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala, sa obtii intotdeauna placerea si sa iti satisfaci partenerul.

Fii curioasa

Afla ce ii place lui si apoi incearca sa pui in practica. Cum? Nu este foarte greu: fii atenta ce reactii are la atingerile tale. Incearca sa fii un bun observator: daca zambeste sau murmura incurajari, inseamna ca ai atins un punct sensibil, deci poti persevera. Sigur, se poate intampla sa te mai inseli, si de aceea n-ar fi rau sa intrebi atunci cand nu esti foarte sigura.

Fii sincera

Daca el este intr-o dispozitie buna dupa o partida de sex, intreaba-l ce i-a placut. Si tu ii poti spune ce anume ti-a facut placere si de ce. Daca nu este doar o aventura de o noapte, asemenea declaratii si clarificari pot pregati focurile de artificii de data viitoare. Numai sa nu uiti sa vorbesti la momentul potrivit…

Fii deschisa

Partenerul tau nu e ghicitor in stele. Daca nu face bine ceva (prea repede sau prea incet, prea brusc sau prea nehotarat), va continua sa faca aceleasi greseli daca tu nu spui nimic. De cele mai multe ori, intr-o relatie sexuala barbatii prefera sa nu fie pusi in situatia de a ghici daca ceea ce fac e bine sau nu. Poate ca nu esti genul de femeie decisa si pierzi mult timp ca sa te hotarasti cu ce sa te imbraci sau ce sa comanzi la restaurant.

Dar, cand vine vorba despre sex, ar trebui sa fii foarte hotarata: ce iti place, cum sa fii mangaiata, unde sa fii sarutata… Vei vedea diferenta, iar partenerul tau va fi incantat sa vada ca te satisface.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie