Ce sunt coșurile de Crăciun și de ce le iubim cu toții

Dacă dorești să impresionezi pe cineva oferind un cadou, în condițiile în care nu știi totuși ce să oferi, poți alege coșuri cadou de Crăciun, precum cele oferite de luxurybaskets.ro. Acestea sunt pentru toată lumea, pentru adulți și pentru copii, de asemenea. Conțin produse alimentare și băuturi, dar și jucării dacă vorbim despre cadouri copii. Dar să cunoaștem istoria coșurilor de Crăciun: 

Istoria coșurilor de Crăciun

Deși obiceiul de a oferi cadouri de Crăciun este un obicei practicat în România de foarte mult timp, realitatea originii sale este foarte veche, datând din Imperiul Roman.

În Roma Antică se practică Sportula, fiind vorba despre oferirea unui coș de răchită umplut în principal cu dafin, măsline, smochine uscate și alte tipuri de alimente. Nu era mult diferit de frumoasele coșuri cadou de astăzi, doar că odinioară nu conținea bomboane fine de ciocolată, jucării de plus sau alte alimente frumos ambalate, așa cum găsim în aceste coșuri cadouri copii.

Mai mult decât atât, nu era vorba de coșuri destinate Crăciunului. De fapt, motivul pentru care erau oferite erau sărbătorile păgâne ale Saturnaliilor, în decembrie, care erau dedicate zeului Saturn. Odată cu apariția creștinismului, cadourile de Crăciun au început să fie asociate cu Magii care au oferit Copilului Sfânt aur, tămâie și smirnă.

După descoperirea Americii, a început să fie urmată tradiția Sfântului Nicolae, cunoscută sub numele de Moș Crăciun, care este preocupat în principal de mulțumirea copiilor, oferindu-le inițial fructe, nuci și prăjituri, ulterior adăugând și jucării ca și cadouri copii.

Mai târziu, după Revoluția Industrială, această tradiție a fost reînviată viguros mai întâi în sectorul public, oferind muncitorilor coșuri cadou de Crăciun, apoi acest obicei s-a răspândit și în rândul persoanelor private, iar tradiția continuă, în special când vorbim de cadouri copii.

Tipuri de coșuri

Prețul coșurilor poate fi foarte variat și conține în general alimentele specifice acestei sărbători iubite de toată lumea. Aceste coșuri cadou conțin: băuturi alcoolice, nuga, ciocolată, dulciuri, dar și unele alimente apreciate în preajma Crăciunului.

Un alt punct care ar trebui tratat cu o atenție deosebită este aspectul ambalajului, care atrage imediat atenția și este aproape la fel de important ca și conținutul. În orice caz, trebuie să ne asigurăm că acel coș nu este doar o obligație, o acțiune mecanică și cuvenită. Dacă adăugăm atenție și un sentiment deosebit unui gest care ar putea părea foarte formal, vom obține un cadou care este mai apreciat și mai potrivit pentru persoana căreia îi este destinat cadoul.

De ce să dăruiești coșuri cadou de Crăciun?

-A da înseamnă a aprecia persoana căreia îi oferim un cadou.

-Oferirea unui coș cadou de Crăciun, în loc de bani, presupune să petreci timp gândindu-te la gusturile lor, luând decizii, ceea ce arată interes.

-Coșurile conțin cadouri utile. Dacă nu le-ai da, aceste produse ar trebui cumpărate.

-Un coș care conține produse gastronomice este un cadou comun, apreciat nu numai de persoana care îl primește, ci de toți cei din jur.

-Sunt ideale ca și cadouri copii.

Cui să oferi un coș cadou? 

Coșurile cadou de Crăciun sunt destinate tuturor. Dar, copiii se vor bucura cel mai mult. La luxurybaskets.ro există o gamă diversificată de coșuri cadou speciale pentru cei mici. Ele pot fi oferite nu numai cu ocazia acestei sărbători, ci și cu alte ocazii precum o zi de naștere, Paște sau chiar o simplă atenție. Totuși, în general, aceste coșuri sunt oferite de corporații și firme angajaților care au copii, cu ocazia anumitor sărbători și evenimente.

Așadar, oferim coșuri cadou angajaților, colaboratorilor, clienților și copiilor acestora. Revenind la copii, aceste cadouri copii de la luxurybaskets.ro sunt pe gustul lor pentru că încorporează în ele, în afară de dulciurile cunoscute și iubite de toți micuții, jucării de plus ce impersonează componenții Găștii Zuzli. Toți copiii știu cine este Gașcă Zurli și jucăria, din plus, va fi o surpriză binevenită. Fetițele vor dori un coș minunat cu Păpușă Zurli sau Vrajimaturica, iar băieții se vor bucură de păpușa Mulțumesc Zurli sau de Zdrăngănel. Dulceață, bomboane, jeleuri și figurine de ciocolată: toate acestea le găsim în aceste cadouri copii de la luxurybaskets.ro.

De ce iubim totuși coșurile cadou?

Le iubim pentru că sunt cadouri complete, ușor de ales, apreciate de oricine. Sunt soluția ideală atunci când nu știi ce să oferi cuiva, în special dacă nu îl cunoști foarte bine, dar în același timp de a face o bucurie și de a arăta că îți pasă. Le iubim pentru că sunt moderne, dar și tradiționale în același timp. Le iubim pentru că ne fac să credem în magia Crăciunului.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse