Ce supe să îi gătești bebelușului tău

În calitate de părinți, una dintre cele mai importante misiuni ale noastre este să le oferim celor mici cât mai multe lecții de viață. Multe dintre ele își au începutul chiar din bucătărie. Cu cât paleta de gusturi este mai dezvoltată, cu atât copiii sunt mai pregătiți pentru următoarele capitole din viața lor.

Un deliciu pentru adulți, dar extrem de ofertant chiar și pentru cei mici, supa gătită în casă pare să le aibă pe toate. Poate fi preparată din aproape orice ingredient, imaginația e limita. Să nu mai vorbim de cât de nutritivă este și cât de ușoară ne face viața atunci când bebelușii o acceptă.

Cum îți convingi bebelușul să accepte supele?

Supele reprezintă cele mai la îndemână rețete în aventuroasa perioadă a diversificării, dar chiar și dincolo de ea. Simplu de gătit și ușor pentru bebeluș să se acomodeze cu noile texturi de alimente, supele creme sau cele clasice nu au nevoie de mult timp sau multă pricepe în bucătărie.

Însă ce putem face în cazul în care copilul refuză prima supă oferită? Nu te îngrijora. E normal ca bebelușul să nu fie încântat de la început cu tranziția pe care i-ai pregătit-o. Însă poți să îi ușurezi acest capitol din viața sa prin doi pași: include în rețetă un ingredient care deja i-a câștigat inima și insistă cu blândețe.

Chiar dacă refuză supa de trei sau chiar de 10 ori, revino cu iubire pentru a 11-a oară cu lingurița plină de supă călduță. Bebelușii ne surprind de multe ori prin cele mai drăgălașe gesturi.

1. Supa de pui

Este prima alegere care ne vine în minte la primele semne de răceală, însă poate fi și un succes printre bebeluși. Supa de pui poate consta doar dintr-o bază de zarzavat, la care adaugi câteva cubulețe fierte sau gătite la aburi de carne de pui.

Este de preferat să începi cu pieptul de pui. Însă, dacă bebelușul tău nu este încă pregătit de cărniță, îi poți pregăti apetitul doar prin zeamă de pui. Mai încolo, copilul va primi cu multă bucurie primele bucățele de carne.

2. Supă cremă de dovleac

Dulce ca un fruct, plin de vitamine ca o legumă, dovleacul îl poate fascina pe bebeluș chiar de culoarea sa vie. Doar distracția din farfurie contează atât de mult pentru cei mici, nu-i așa?

Supa cremă de dovleac poate suna pretențios. Însă această rețetă se poate face ușor din doar două ingrediente: pulpă de dovleac și zeamă de pui.

Poți găti supa cremă de dovleac de la început până la final într-un singur aparat de făcut supa crema sau într-o oală, apoi ai mixezi ingredientele cu un blender. Important e să obțină aprobarea celui mic.

3. Supa cremă de broccoli

Visul oricărui părinte este ca broccoliul să devină leguma preferată a copiilor. Doar este atât de bogat în vitamine. Însă se întâmpla ca broccoliul să fie în același timp coșmarul numărul unu al copiilor. Ce te faci?

Din fericire, una dintre cele mai întrebuințate metode de a include broccoliul în meniul mofturoșilor este schimbarea aspectului. Poți transforma un broccoli, o ceapă medie și o mână de morcovi baby într-o supă cremoasă și nutritivă.

4.Supă de legume

Bebelușii nu doar visează la curcubeu, dar se pot bucura de el chiar în farfurie. În general, supa de legume se poate găti din mai toate legumele din piață. Însă nu e mai distractiv să le alegi și după culoare?

Poți alege câte puțin din toate. Ceapă, morcov, fasole, ardei, cartof dulce și mazăre sunt doar câteva propuneri. Pasul important în această rețetă este să desemnezi un singur ingredient ca leguma vedetă, iar restul alimentelor doar sunt acolo să îi sporească gustul.

5. Supa cremă de roșii

Un alt clasic care poate cuceri inimi de orice mărime, supa de roșii hrănește foarte bine bebelușii, are un gust delicios și hidratează intens. Pe lângă cele câteva roșii din rețetă, poți adăuga și țelină, un ardei gras, un morcov mic și chiar un vârf de oregano pentru intensificarea gustului.

Odată fierte toate legumele, roșiile vor avea deja o textură cremoasă. Poți lăsa compoziția exact așa cum se transformă după cele aproximativ 30 de minute de fierbere, însă asigură-te că ingredientele în afară de roșii sunt tăiate extrem de mărunt. În cazul în care cel mic face nazuri, poți schimba textura rapid folosind un blender.

În final, poți găti supe felurite bebelușului tău din ingredientele recomandate de medicul pediatru. Alege doar ingrediente proaspete și fii atent la ce ingrediente agreează bebelușul.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie