Ce vindeci cu mămăligă

Nu numai gustoasă, dar și sănătoasă, mămăliga este folosită din bătrâni pe post de medicament. Uite ce boli poți să vindeci cu mămăligă.

 

Anexită și fibrom uterin

Pare greu de crezut că poți scăpa de anexită și fibrom uterin doar cu mămăligă. Dar realitatea demonstrează că remediul funcționează. Prepară o mămăligă tare, pe care o pui pe o pânză gurată, groastă. Aplici mămăliga cât o suporți de caldă (atenție, să nu te arzi!) pe zona joasă abdominală, apoi te învelești într-o pătură sau un șal din lână și ții mămăligape corp până se răcește.

 

Dureri de ficat

Prepară o mămăligă densă, din mălai nerafinat. Poți folosi ca apă pentru mămăligă o fiertură din flori de fân (fân scuturat). Catamplasma din mămăligă se aplică apoi pe locul afectat.

Amigdalită, tuse,astm bronșic, bronșite

Aplică pe zona din capul pieptului un strat de sare grunjoasă, peste care pui o felie de mămăligă tare, caldă. Înfășoară apoi bine corpul, pentru a păstra mămăliga caldă cât mai mult timp. Combinația de sare cu mămăligă 'rupe' tusea și degajă căile respiratorii.

Urcior

Urciorul atât de inestetic, care apare în zona ochilor, dispare, ca prin minune, după ce aplici un stop de mămăligă caldă, pe care o lași peste seară peste ochiul afectat.

 

Colici renale, nefrite

Scapi rapid de durerile care însoțesc colicile renale și nefritele, aplicând cataplasme cu mămăligă pe zona afectată, învelind apoi bine corpul, pentru a păstra căldura. În paralel cu acest tratament, se consumă sirop de porumb – preparat din 4 linguri de mătase de porumb, care se fierb în 400 de ml de sirop de zahăr – bea 2 linguri de 3 ori pe zi, între mese. Poți găsi siropul de mătase de porumb gata preparat în magazinele naturiste.

Ce mai vindeci cu mămăligă

Mămăliga funcționează ca un remediu anti-stres, mălaiul fiind bogat în vitamine din mamaliga 2grupul B. Tot mămăliga te protejează de artrite, prin conținutul ridicat de vitamina E din mălai și te ajută să reglezi nivelul de colesterol. Mămăliga conține și mult potasiu, necesar pentru buna funcționare a mușchilor și a inimii.

Gastrita și ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă caldă .Mai trebuie să știi că, în ciuda părerii generale, mămăliga nu îngrașă – anumite molecule din compoziția porumbului grăbesc arderea grăsimilor!

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin