Ce vreau pentru copilul meu in Noul An

L-am intrebat pe fiul meu ce isi doreste pentru noul an. Si el, la randul lui, m-a intrebat – adica un cadou?

Am realizat ca nu este inca pregatit sa isi doreasca pentru el ceva important si ca tot noi, parintii, suntem cei care va trebui sa ne gandim ce ar fi bine sa ii aduca anul ce vine copilului nostru.

Sa petrecem timp impreuna
In loc sa ma plang de comportamentul copilului, de agitatia lui exagerata, de smiorcaiala nesfarsita cand vrea ceva, ar fi cazul sa petrecem mai mult timp impreuna.

Fara scuzele penibile de pana acum – sunt obosita, am treaba, nu am timp. Majoritatea parintilor lucreaza si, totusi, unii reusesc sa creasca niste copii echilibrati.

Pentru ca petrec acel putin timp impreuna cu copilul, acordandu-i acestuia atentia nedivizata intre telefoane, televizor, calculator etc. Pentru a fi impreuna mai mult timp, cel mic poate fi implicat in activitati casnice, chiar daca are doar 2 ani.

Nu voi uita sa inchid telefonul de serviciu cand sunt acasa. Iar convorbirile cu cei din familie se vor reduce la doua minute.

Sa il inscriu la un sport
Neaparat, pentru ca trebuie sa se obisnuiasca sa aiba activitate fizica organizata. Hoinareala prin parc este frumoasa, dar, in afara de cateva notiuni de stiintele naturii, nu are ce sa ii aduca.

Sport, disciplina, dezvoltare armonioasa. Asta imi doresc pentru el. Ce bine ar fi fost sa isi propuna si parintii mei asta cand eram mica!

Poate ca acum nu imi era asa de greu sa fac miscare si nici sa scap de niste kilograme in plus. Pe langa el, poate ne mai miscam si noi.

Citeste continuarea in revista BABY – decembrie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista