Cea de-a sasea editie a Crosului Petrom a adunat peste 1.500 de participanti

Petrom a organizat astazi, in Piata Constitutiei cea de-a sasea editie a Crosului Petrom la care au participat aproximativ 1.500 de pasionati de sport.

Inscrierile la cros au inceput la ora 8.30, iar startul a fost dat la ora 11.00. Participantii au alergat aproximativ 4 km pe un traseu ce a parcurs Piata Constitutiei, Calea 13 Septembrie, Strada Izvor, Blvd. Natiunilor Unite si Piata Constitutiei.

Anul acesta, Petrom a dorit sa readuca in centrul atentiei principalul motiv ce a stat la bazele desfasurarii acestei competitii: promovarea sportului si a unui stil de viata sanatos. Pe langa rezultatele pozitive obtinute in anii anteriori cu sprijinul participantilor – construirea celor 6.400m de pista pentru biciclisti, anul acesta crosul Petrom isi propune sa atraga mai mult atentia asupra importantei miscarii pentru imbunatatirea calitatii vietii si face apel la motivatia personala pentru realizarea acestui lucru' – Dan Pazara, Director Comunicare Petrom.

Participantii la cros s-au inscris la una din categoriile: Juniori (14-18 ani), Seniori (cu subcategoriile: 19-34 de ani, 35-44 de ani si 45-59 de ani) si Veterani (peste 60 de ani. Premiile oferite au constat in 4.800 de litri de carburant la categoriile seniori si veterani (locul I: 300 litri de carburant, locul II: 200 litri de carburant, locul III: 100 litri de carburant) si vouchere de cumparaturi la magazinele Hervis Sports pentru juniori (locul I: 800 RON locul II: 600 RON, locul III: 400 RON). In plus, atat participantii cat si castigatorii crosului au avut parte de alte 100 de premii surpriza oferite prin tragerela sorti in cadrul tombolei organizate in Piata Constitutiei.

Noutatea aceste editii a constat in sistemul de realizare a clasamentului alergatorilor, dezvoltat cu ajutorul unui sistem de monitorizare electronic. Fiecare participant la crosul Petrom a primit un tricou si un numar unic de participare in concurs, acestea fiind obligatorii pentru masurarea performantei individuale in clasamentul final. Astfel, fiecare alergator a trebuit sa calce pe covorasul special postat la linia de „start'/'sosire' pentru a activa senzorul si pentru a se asigura ca performanta lui a fost inregistrata.

Toti participantii la crosul Petrom au avut parte astazi de numeroase surprize si de un program artistic complet. Astfel, Carmen Bruma si Adrian Nartea au animat atmosfera pe parcursul intregii zile, specialistii centrelor sportive Worldclass au desfasurat sesiuni de zumba, kickbox si cycling, iar reprezentatii Hervis Sports i-au provocat pe doritori la un joc de baschet, tenis de masa, volei si fotbal. De asemenea, medicul nutritionist Serban Damian a sustinut un seminar de 30 de minute despre nutritie. Specialistii de la Fundatia Romana a Inimii i-au ajutat pe participanti sa-si masoare tensiunea arteriala. Crosul Petrom s-a incheiat cu un concert sustinut de Elena Gheorghe.

Partenerii editiei de anul acesta a Crosului Petrom sunt: Worldclass, Hervis, Fundatia Romana a Inimii, Carpatina.
Partenerii media care sustin proiectul sunt Metropotam.ro, b365.ro, Ro Club Maraton, Superfit Expert, alerg.ro, Ziarul Ring, Sapte Seri.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri