Cea mai bună cură de detoxifiere

Din când în când, organismul are nevoie de o cură de detoxifiere. În condițiile în care nu întotdeauna ne hrănim sănătos, iar stresul și oboseala își pun amprenta asupra modului în care corpul ne funcționează, o cură de detoxifiere este ca o revizie generală pentru o mașină. Totul merge mult mai bine când ai grijă de corpul tău!

Dacă ești veșnici obosită, te simți agitată, te concentrezi cu greu, te doare capul, ai stări de amețeală, transpiri excesiv și mirositor, ai probleme cu pielea (acnee, iritații, descuamări) ai strări de anxietate/depresie –  toate acestea sunt semne că ai mare nevoie de o cură de detoxifiere.

Nu te speria – ca să detoxifici organismul nu trebuie să faci eforturi ieșite din comun, nici să cheltuiești sume mari. Un remediu pe moștenit din bătrâni este, spun specialiștii, cea mai eficientă cură de detoxifiere.

Ce trebuie să faci:

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, ia o lingură de ulei de floarea soarelui – plimbă uleiul prin gură dintr-o parte în alta și trece-l printre dinți timp de câteva minute. Uleiul absoarbe toate toxinele din cavitatea bucală – vei observa atunci când îl scuipi că el a devenit alb (fiind încărcat de toxine și bacterii). Curăță apoi limba cu coada unei linguri de lemn sau cu o periuță de dinți pe care o arunci după aceea. Clătește apoi gura cu apă sărată (se pune o lingură de sare grunjoasă, nu iodată, la o cană cu apă), pe care o plimbi prin gură timp de 1 minut, fără să o înghiți. Scuipă apa sărată, apoi ia o gură de mălai. Mestecă mălaiul timp de 3 minute (ideal ar fi 5-10, dacă suporți). Clătește apoi din nou gura cu apă sărată.

În loc de apă sărată mai poți folosi bicarbonat de sodiu.

Toată operațiunea nu duerază mai mult de 15-20 de minute dar are un efect cu adevărat spectaculos încă din prima zi. Ideal este să repeți ritualul în fiecare zi timp de o săptămână. Pe tot parcursul acestei cure de detoxifiere bea multe lichide – apă plată sau ceaiuri. Nu te speria dacă urina va fi mai închisă la culoare – sunt eliminate toxinele.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin