Cea mai bună pastă de dinți

Naturală, ieftină și fără contraindicații. Uite cum să prepari și tu cea mai bună pastă de dinți, chiar la tine acasă.

 

Amestecă o linguriță de sare grunjoasă cu o linguriță de ulei de cătină albă. Dacă ai dinții sensibili, poți da sarea prin râșnița de cafea, pentru a o face mai fină. Nu folosi însă sare iodată, din comerț, care conține și antiaglomeranți și cianuri! Pune amestecul pe periuța de dinți, spală-ți dinții, cu mișcări de periere de sus în jos (pe interior și exterior) și freacă și gingiile cu acest amestec. Uleiul de cătină albă are efect antiinfecțios, dar și antiinflamator, este un bun antiantioxidant, emolient, imunostimultor, vitaminizant, depurativ. Sarea omoară bacteriile care se înmulțesc rapid în cavitatea bucală, împedică formarea tartrului și ajută la albirea în mod natural a dinților.

Această pastă de dinți se recomandă celor cu dinți sensibili, femeilor însărcinate, mai predispuse la riscul de a face gingivite și parodontoze în timpul sarcinii.

Dacă ai dinții sensibili, dar gândul de a te spăla pe dinți cu sare și ulei de cătină nu te atrage, poți încerca un remediu tot pe bază de sare – poți face gargară cu apă cu sare sau poți plimba, pur și simplu, prin gură apă cu sare timp de 1-2 minute și vei vedea că durerile se vor atenua semnificativ.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin