Ceai de musetel in timpul sarcinii – Cat e de sigur?

Sezonul racelilor este in floare si, ca in orice alta situatie, de la primele simptome de raceala, e probabil sa intinzi mana catre ceaiul de musetel din dulap. Insa cat de sigur este ceaiul de musetel in timpul sarcinii?

Ceaiul de musetel in timpul sarcinii

Care sunt beneficiile ceaiului de musetel

Ceaiul de musetel este similar (si chiar inrudit!) cu margaretele si este folosit ca remediu naturist inca din Egiptul antic.

Pentru cei mai multi oameni, ceaiul de musetel are beneficii numeroase, inclusiv antioxidanti, ajuta la reglarea somnului si are proprietati anti-inflamatoare.

Ceaiul de musetel are efect calmant, este un bun adjuvant in raceli si alte boli. In plus, te poate ajuta sa iti mentii corpul hidratat.

Medicii insa recomanda precautie cand vine vorba de ceaiurile de plante in sarcina, inclusiv ceaiul de musetel. Acest lucru se intampla deoarece nu exista suficiente studii pentru a confirma clar ca ceaiul de musetel este sigur in sarcina.

Care sunt riscurile consumului ceaiului de musetel in timpul sarcinii

Ceaiul de musetel contine substante cu rol antiinflamator, lucru ce se poate dovedi a fi periculos in timpul sarcinii.
In functie de istoricul medical, cantitatea de ceai consumata si alte date, riscurile pot fi mai mici sau mai mari.

Unii medici pot recomanda moderatie in consumul de ceai de musetel in timpul sarcinii, in timp ce altii te-ar putea sfatui sa il eviti complet in aceasta perioada.

Ceaiul de musetel poate induce travaliul sau poate provoca avort?

E posibil sa fi auzit zvonul conform caruia ceaiul de musetel baut in sarcina ar induce travaliul sau ar putea provoca nasterea. In realitate insa, nu exista date medicale confirmate care sa ateste acest zvon.

Care sunt ceaiurile indicate in timpul sarcinii

Daca iti place foarte mult sa bei ceaiuri, indiferent daca anotimpul e cald sau rece, poti opta pentru cateva ceaiuri de plante despre care exista mai multa siguranta ca ar fi recomandate in sarcina: ceaiul de frunze de zmeur sau ceaiul de urzica sunt in general considerate sigure in sarcina.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie