Cei mai buni câini „de familie“

Când ai decis să aduci un câine în familia ta, trebuie să te asiguri că el se va potrivi stilului vostru de viață și personalității copilului. În general, copiii și câinii se împrietenesc imediat și pe viață. Dar fiecare câine, ca și fiecare copil, are personalitatea lui, și nu orice rasă este una potrivită pentru un copil. Sau pentru familia voastră. Când alegi un câine, ignoră moda sau vreo imagine care ți-a rămas în minte de pe vremea când erai tu copil. Ține cont de tipul vostru de familie, personalitatea fiecăruia dintre voi și spațiul în care locuiți. Specialătii recomandă pe post de câine de familie următoarele rase:

 

 

PENTRU FAMILIILE ACTIVE

border collieBORDER COLLIE

Atletic și frumos, deopotrivă, nu rămâne niciodată fără energie. Câinii Border Collie sunt în general rezervați față de persoanele străine, dar sunt foarte atașați de stăpânii lor și de persoanele pe care le cunosc. Rasa descinde, ca multe alte rase de pază, din câinii de pază persani (Persian Sheepdog) și datează de prin 1700.

 

LABRADOR RETRIEVERlabrador retriever(1)

Cea mai răspândită rasă  în Statele Unite – un câine prietenos, dar cu personalitate. Fiind un câine nepretențios, labradorul retriever nu necesită o îngrjire minuțioasă. Trebuie însă periat de 3 ori pe săptămână și curățat în urechi la fiecare sfârșit de săptămână.Îi place mult să înoate și să se joace și este, după cum arată și numele, un câine de aport.

 

PENTRU COMOZI

 

buldogBULDOG

Nu te lăsa înșelat de expresia cam morocănoasă; buldogul iubește copiii și este calm. Vioi și jucăuș în primii săi ani de viață, spontan, curajos și amuzant. Este un animal credincios și supus în relația cu stăpânul și se comportă permisiv și grijuliu cu copiii. Are un ritm de activitate foarte scăzut, preferă să stea liniștit, dar nu departe de membrii familiei.

 

PUGpug

Foarte loiali, deși nu par, acești câini au nevoie în permanență de afecțiune și companie. Potriviți pentru familiile cu copii mici, sunt ceva mai pretențioși din punct de vedere al îngrijirii. Pot suferi de obezitate și anumite afecțiuni genetice. Sunt predispuși la meningoencefalite necrozante. Urechile și pliurile faciale trebuie bine curățate.

 

DACĂ SUNTEȚI ALERGICI

PORTUGUESE WATERDOGportuguese waterdog

Barack Obama are un astfel de câine – loial și amator de plimbări lungi. Iubitor, independent în același timp și foarte inteligent, acest câine poate fi ușor antrenat. Dacă i se face cunoștință cu străinii se împrietenește repede cu ei. Rasa este una nobilă, iar crescătorii pretind că este una hipoalergenică, potrivită în familiile cu sensibilităși și teren atopic.

 

BICHON MALTEZ

maltese

Potrivit pentru familiile cu copii mici, dar liniștiți. Este un câine foarte „manierat. Bichonul Maltez este un câine de companie devotat și iubitor. Poate petrece ore întregi pe genunchii proprietarului, savurând momentele de atenție acordate. Este un câine potrivit pentru apartament, dar este foarte energic și ca atare este bine să stabilești un program zilnic de exerciții și mișcare.

 

PUDELpoodle

Un câine foarte inteligent, considerat de mulți ca fiind cel mai inteligent câine dintre toate rasele. Învață repede și de bună voie, deși, unele exemplare au tendința de a se distra mulțumindu-și stăpânii prin efectuarea de trucuri, în loc să învete comenzile. Pudelii iubesc compania stăpânilor și nu acceptă să fie ignorați.

 

ÎN SPAȚII MICI

 

YORKSHIRE TERRIERyorkshire terrier

Pare de jucărie, dar are un ambalaj mic și o mare personalitate. Un câine din aceasta rasă a deținut recordul mondial pentru cel mai mic câine din lume. Big Boss avea în 1995, la vârsta de 1 an, când a primit acest titlu 11,9 cm înăltime și 12,9 cm lungime. Inițial, a fost utilizat pentru a vâna șoarecii și șobolanii din morile și minele din ducatul York.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie