Fasolea bătută în combinație cu orezul brun oferă copilului o gamă completă de proteine. Fasolea conține foarte multe fibre, calciu, potasiu, acid folic, magneziu și fier, iar orezul brun este bogat și el în vitamine și conține în plus și acizi grați esențiali nesaturați. Ai nevoie de fasole, orez brun și lipii, pentru a-i face juniorului tău un burrito ca la carte. Burrito, originar din Mexic, este un fel de mâncare sănătos, hrănitor, care se face repede și care este consumat cu plăcere de către copii, dar și de către adulți. Introdu-l și tu în meniul familiei tale.
Ingrediente pentru 4 burrito
Zdrobește fasolea cu ajutorul unei furculițe sau pasează bine cu ajutorul unui blender și pune-o într-o cratiță, la foc mediu, în care adaugi orezul, brânza și sosul de salsa. Amestecă bine timp de 4-5 minute. Împarte compoziția în 4 părți egale, penru fiecare tortilla, rulează bine tortilla,înveling fiecare bucată în hârtie cerată sau folie de aluminiu. Burrito este bun și cald , dar și rece și se poate păstra chiar și la congelator, fără să-ți piardă proprietățile nutritive. Poți personaliza acest burrito, în funcție de preferințele copilului tău. Dacă în mod normal face mofturi când este vorba despre legume, poți strecura în burtio câte o frunză de salată sau fășii subțiri de castravete, măsline și orice altceva mai dorește el.
foto Shutterstock