Cel mai bun cicatrizant natural

Atunci când ai copii, tăieturile, zgârieturile, arsurile, rănile sunt la ordinea zilei. Pentru ca cei mici să nu rămână cu semne de bună purtare, prepară acasă cel mai bun cicatrizant natural. Este extrem de eficient şi pentru urmele inestetice lăsate de acnee. Iată cum să grăbeşti procesul de cicatrizare, astfel încât rana să se vindece frumos.

 

Indiferent că este o rană superficială sau una mai adâncă, este foarte important ca vindecarea şi regenerarea pielii să fie cât mai rapidă şi completă, netratarea corespunzătoare putând duce la inflamaţii, infecţii şi răni pesistente. Cu cât cicatrizarea este mai rapidă, cu atât şi vindecarea rănilor este mai rapidă şi fără urme. Iată cum să faci acasă cel mai bun cicatrizant natural.

 

Cicatrizant natural pe bază de tătăneasă

Alifia de tătăneasă este cel mai bun remediu natural pentru tăieturi, zgârieturi, arsuri, răni care se vindecă greu, cicatrici vechi. Iată cum să faci în casă cel mai bun cicatrizant natural: într-o oală, topeşte un pachet de unt, lasă-l să fiarbă 15 minute şi înlătură spuma care se formează. Apoi, ia untul de pe foc şi toarnă-l într-un recipient curat, în care adaugi un bob de ceară de albine. Amestecă, adaugă 4 linguri de pulbere de tătăneasă şi amestecă din nou foarte bine. După ce se omogenizează, lasă amestecul să se răcească şi păstrează-l la frigider. Se aplică direct pe piele, masând uşor până se absoarbe complet, de câteva ori pe zi.

 

Mai poţi încerca:

  • masaj cu ulei de arnică sau comprese locale cu tinctura de arnică preparată din 20 g de flori macerate, timp de 10 zile, în 100 ml de alcool 1:1. În cazul plăgilor întinse, tinctura se diluează cu infuzie de muşeţel
  • comprese cu tinctuăa de gălbenele preparată din 20 g de flori macerate timp de 8 zile, în 100 ml alcool de 70 grade
  • pastă de castravete aplicată local în fiecare seară şi lăsată să acţioneze toată noaptea
  • măşti cu argilă, extrem de eficiente în cazul cicatricilor rămase în urma acneei.

 

 

 

Foto: thinkstockphotos.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau