Cel mai eficient deodorant natural

Probabil şi ţie ţi s-a întâmplat să îndepărtezi greu de pe piele deodorantul. Mie mi se pare extrem de enervant… Iar dacă te întrebi cât de riscante sunt pentru sănătatea ta aluminiul şi celelalte chimicale pe care le conţin deodorantele din comerţ, atunci e timpul să îţi faci acasă un deodorant natural, din doar 3 ingrediente, sănătos şi foarte eficient. Iată cum:

 

Fie vorba între noi, cel mai la îndemână deodorant natural este bicorbonatul de sodiu, pe care îl foloseau cu încredere şi bunicile noastre. Reţeta este extrem de simplă: la 100 ml apă pui jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. După ce te speli bine cu săpun şi te limpezeşti, umezeşti palmele cu acest amestec şi te clăteşti la subraţ. Ai grijă să nu pui prea mult bicarbonat de sodiu, ca să nu te iriţi.

Dacă simţi că pielea are nevoie şi de sustanţe hrănitoare, atunci încearcă această reţetă de deodorant natural.

Ingrediente:

  • 5 linguri unt de shea
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri amidon
  • 5 picături ulei esenţial, în funcţie de preferinţe (opţional)

 

Mod de preparare:

Într-un castronel, amestecă toate ingredientele (în afară de uleiul esenţial) la bain-marie aproximativ 10-15 minute. După ce îl iei de pe foc, adaugă şi uleiul esenţial şi amestecă bine. E la fel de eficient şi fără ulei esenţial, aşa că dacă nu vrei să aibă miros, poţi exclude uleiul esenţial din reţetă. Toarnă amestecul într-un borcănel de sticlă şi lasă-l la răcit, apoi ţine-l la frigider o zi, pentru a se întări.

Atunci când vrei să îl aplici, ia puţin pe degete şi masează până intră bine în piele. Este indicat să îl ţii la frigider.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin