Cel mai simplu remediu natural pentru mătreaţă

Mătreaţa este o afecţiune dermatologică care, la nivel mondial, afectează una din două persoane. Deşi nu reprezintă o problemă gravă de sănătate, mătreaţa poate avea un puternic impact negativ asupra viaţii sociale şi încrederii în sine.

Ai încercat tot felul de şampoane şi loţiuni antimătreaţă, însă rezultatul se lasă aşteptat? Noi îţi propunem un remediu natural pentru mătreaţă. Un singur ingredient pe care toată lumea îl are în bucătărie e cel mai bun tratament natural antimătreaţă! Iată cu ce să îţi speli părul pentru a scăpa de mătreaţă!

 

În mod normal, mătreaţa nu este decât o descuamare a celulelor moarte ale pielii scalpului. Exfolierea normală nu prezintă simptome şi e aproape insesizabilă. Atunci când mătreaţa devine vizibilă (denumită în termeni medicali dermatită seboreică), ea este întreţinută de o ciupercă întalnită în sebumul produs de scalp. Atunci când mătreaţa devine vizibilă şi provoacă iritaţii sau mâncărime, aceasta trebuie tratată.

Există două forme de mătreaţă: mătreaţă uscată şi mătreaţă grasă.
Cea uscată este mai des întâlnită şi se caracterizează prin scuame mici, care se desprind uşor şi sunt inestetice.
Mătreaţa grasă provoacă iritaţii, fiind specifică scalpului seboreic. Ea se caracterizează prin scuame mari, greu de îndepărtat.

Cauzele mătreţii sunt: secreţia excesivă de substanţă grasă a scalpului, microorganismele fungice, predispoziţia individuală, o reacţie alergică la unele produse cosmetice (toleranţa personală este definitorie, dar reacţia alergică poate fi declanşată şi de ingredienţii anti-mătreaţă din aceste produse), alţi factori precum regim alimentar deficitar şi dezechilibre hormonale.

 

Gălbenuşul de ou – remediu natural pentru mătreaţă

Pentru a scăpa de mătreaţă în mod natural, înlocuieşte şamponul cu gălbenuş de ou. Spală părul cu gălbenuş de ou, masând bine (câteva minute) pielea capului cu buricele degetelor (atenţie, nu cu unghiile, pentru că iriţi scalpul!).

La final, limpezeşte părul cu apă călduţă în care ai pus puţin oţet de mere.

Acest tratament anti-mătreaţă nu are contraindicaţii, aşa că poţi folosi gălbenuşul de ou pe post de şampon cât timp părul tău se simte bine.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin