Cele mai bune filme pentru copii vin în noiembrie la KINOdiseea!

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Film pentru Copii, KINOdiseea, va avea loc anul acesta în perioada 15-20 noiembrie, în București, la Cinema Studio și Cinema Eforie.

 

KINOdiseea aduce cele mai noi producții internaționale pentru publicul tânăr, în premieră în România, sub sloganul Imaginația face ocolul lumii' (Albert Einstein). Titlurile din secțiunea Competiție au avut premiera mondială la importante festivaluri de film din lume, precum Toronto sau Berlin.

În competiția oficială a festivalului sunt confirmate opt filme, de care se pot bucura atât cei mici, cu vârste între 5 și 14 ani, cât și cinefilii și publicul amator de a-și retrăi copilăria în sala de cinema. Filme despre prietenie, curaj, despre jocurile copilăriei și farmecul lor, despre visele ce pot deveni realitate, educative, inspiraționale dar și filme cu puternice teme sociale actuale.

Filmele, subtitrate sau dublate în limba română, se adresează nu numai copiilor, ci și educatorilor, bunicilor și părinților. Filmele Kinodiseea reușesc să construiască o punte de comunicare între părinți și copii, înlesnind procesul de înțelegere dintre cele două generații.

Mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum și programul complet al festivalului pe website-ul http://www.kinodiseea.ro/, iar pagina de Facebook (www.facebook.com/kinodiseea) stă la dispoziție cu noutăți în timp real și concursuri cu premii jucăușe.

KINOdiseea este membru al Asociației Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Childrens Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a ediție, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediție şi International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediția cu numărul 30 și Ciné-Jeune de lAisne, ediția 31.

Festivalul Internațional de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul Naţional al Cinematografiei, Uniunea Cineaştilor din România.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri