Cele mai bune metode de a afla ce cursuri educative și de dezvoltare personală i se potrivesc copilului tău

Copiii noștri pot avea șansa la un viitor mai bun, la o carieră strălucită și confort financiar dacă ne ocupăm temeinic de educația lor și îi ajutăm să-și aleagă o direcție profesională din timp. Poți să le cultivi anumite aptitudini și abilități dacă îi duci la cursuri educative și de dezvoltare personală în paralel cu școala. Dar cum afli ce cursuri i se potrivesc copilului tău? Poți încerca mai multe metode prin care tu poți să-ți dai seama de înclinațiile pe care le are, ce-i place mai mult și ce asimilează mai bine, astfel încât, pe viitor, să poată performa în acel domeniu. Iată care sunt acestea:

Încearcă diverse cursuri

În primii ani de școală, când ei sunt în formare și încep să își descopere pasiuni, poți să testezi diverse cursuri extrașcolare, cum ar fi cele de programare și IT, de muzică, creative sau de limbi străine. Copiii află ce le place, iar tu vezi ce înclinații are doar dacă testezi domenii cât mai variate un anumit interval de timp, după care vei ști cam care este direcția pe care să o abordezi pe viitor. Totuși, pe lângă alte interese, este o idee excelentă să te axezi pe cursuri de engleză la copii, pentru că în vremurile în care trăim, acestea sunt un must. Cunoașterea unei limbi străine este o condiție la angajare pentru joburile bune, iar copiilor le dă posibilitatea să studieze în afara țării, implicit la o educație mai bună și oportunități multiple.

Teste de personalitate

Sunt o metodă foarte bună prin care poți să afli mai multe despre personalitatea copilului tău, despre înclinații, pasiuni sau vulnerabilități. Cu aceste informații poți lucra pe viitor și poți începe să-i creionezi o listă cu activități extrașcolare care să fie pe placul lui, care să-l dezvolte și care să-i fie utile. Peste aceste teste te poți adresa unui psiholog, care îți va oferi o interpretare completă a ceea ce rezultă din ele, dar poți încerca să le faci și acasă, cu condiția să apelezi la surse de încredere. Vei găsi cărți și chiar teste de personalitate online, cum sunt cele de pe Know & Love

Concursuri și olimpiade

Concursurile și olimpiadele le dezvoltă copiilor spiritul de competiție. Odată ce au ajuns în acest punct, își vor dori să obțină rezultate cât mai bune și dacă le obțin, înseamnă că au cu adevărat înclinații în direcția respectivă. Pe de altă parte, pregătirea în sine pentru domeniul sau materia la care concurează le poate dezvolta pasiunea. Ei au deja un anumit nivel de încredere, pentru că au ajuns să fie selectați pentru concursul sau olimpiada respectivă și acest lucru îi poate ambiționa și mai mult.

Participarea la ateliere

Pentru ei poate părea o joacă și, până la un punct, chiar așa este, însă atelierele diverse, cum ar fi cele de pictură, teatru, fotografie sau lucru manual, le pot dezvolta imaginația și creativitatea, le stimulează gândirea și în același timp îi face să aprecieze mai mult lucrurile care ne înconjoară. Aceste activități te fac pe tine să înțelegi ce fel de înclinații are copilul tău, dacă este atras de arte sau de domenii mai pragmatice.

Foto: Unsplash


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton