Cele mai bune tipuri de cărucioare. 3 recomandări pentru mămici

Te afli în ultimele luni de sarcină? Înseamnă că ești din ce în ce mai nerăbdătoare să-ți cunoști micuțul. Deși este importantă odihna, vei fi nevoită să te ocupi și de ultimele pregătiri înainte de naștere. Printre altele, va trebui să alegi un cărucior pentru copii, conform preferințelor tale și bugetului pe care îl ai la dispoziție.

În primii ani de viață, copilul are nevoie de un cărucior în care să-l transporți în siguranță, oriunde mergi. Nu știi care sunt cele mai bune recomandări pentru mămici? Iată ce modele să alegi, pentru o achiziție sigură și informată.

Căruciorul standard

Probabil cel mai popular model pe care o mămică îl poate alege este căruciorul standard sau sport. Acesta se manevrează ușor și are dimensiuni mici, fiind recomandat pentru scurte plimbări prin oraș. Totodată, este mai compact decât alte modele și poate fi depozitat rapid în portbagajul mașinii. Are un preț avantajos și se remarcă printr-un sistem optim de suspensie, esențial pentru confortul celui mic.

Căruciorul simplu poate fi găsit în numeroase culori și modele. Dacă dorești, îi poți atașa numeroase accesorii, astfel încât să obții un model perfect pentru nevoile juniorului. Vrei să cunoști și câteva dezavantaje? Reține că un cărucior standard poate fi folosit doar pentru copiii mai mari de 6 luni. Pentru nou-născuți, acest model nu este potrivit, deoarece spătarul nu se rabateaza complet, iar copiii riscă să stea înclinați.

Căruciorul 2 în 1

Un alt model recomandat pentru copii este căruciorul 2 în 1, care poate fi folosit încă de la nașterea bebelușului. Poți alege sistemul landou, recomandat de la naștere până când copiii au maximum 15 kg sau sistemul cărucior, potrivit de la 6 luni, până la 4 ani. Mai mult, căruciorul 2 în 1 poate fi format din landou și parte sport sau parte sport și scaun auto. Îți este util atunci când mergi cu mașina, la fel de mult ca pentru o plimbare prin parc. Dacă deții un cărucior 2 în 1, poți să muți prichindelul din mașină în cărucior, fără să-l trezești.

Acesta este potrivit pentru un buget mediu, fiind mai scump decât modelul standard. Ai în vedere și faptul că, spre deosebire de un model sport, căruciorul 2 în 1 este mai greu și mai lat, deci trebuie să te asiguri că ai spațiu de depozitare pentru acest obiect. Dacă nu mergi cu autoturismul personal și folosești transportul în comun, poate fi dificil să manevrezi căruciorul în spații mai înguste.

Căruciorul 3 în 1

Nu în ultimul rând, gândește-te la varianta unui cărucior Graco Evo 3 în 1. Modelele 3 în 1 se numără printre cele mai bune opțiuni, datorită beneficiilor pe care le aduc componentele: landou, scaun auto și cărucior standard.

De ce merită să alegi și tu unul? Landoul este ideal pentru protejarea micuțului, având și un suport reglabil pentru cap. Mai mult, acest accesoriu se poate regla în diferite poziții, fiind recomandat încă de la primele zile de viață ale bebelușului tău. Dacă mergi des cu mașina, scaunul auto se instalează cu ușurință, datorită centurilor de siguranță și este ideal pentru transportul copilului până în casă, unde îl poți folosi și ca balansoar. Căruciorul 3 în 1 este extrem de rezistent și nu te obligă să repeți achiziția, pentru că face față și condițiilor de transport mai dificile.

Acest model are o greutate mai mare, spre deosebire de căruciorul standard sau 2 în 1, de aceea poți să verifici și materialul din care este realizat cadrul. Cea mai bună opțiune este aluminiul, pentru un cărucior mai ușor. Pentru că te gândești și la prețul de achiziție, nu va trebui să plătești mai mult decât cele trei piese cumpărate separat.

Ține cont de avantajele fiecărui cărucior și alege modelul potrivit, pentru nevoile celui mic!

Sursa foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse