Cele mai cool nume de bebelusi

In Statele Unite, doi candidati cu nume americane – Hart si Fairchild – au castigat detasat alegerile in favoarea altor doi candidadti cu nume „straine: Sangmeister si Pucinscki. Victoria lor a fost extrem de surprinzatoare pentru toti, pentru ca cei doi aveau o agenda politica nepopulara, in timp ce invinsii aveau sprijinul Partidului Democrat, in care erau inscrisi cei mai multi dintre votanti.

Pornind de la acest exemplu, the Journal of Applied Social Psichology publica un studiu, conform caruia, atunci cand nu se stie mult despre candidati sau platforma lor politica, numele este un criteriu hotarator, care va departaja invingatorul de invinsi. Presiunea de a alege un (pre)nume potrivit este extrem de mare, chiar si in cazul parintilor „moderni, mai putin influentati de traditii.

Alegerea este, se pare, mult mai dificila, in cazul numelor de baieti. Pe de o parte, pentru ca exista de aproape patru ori mai putine nume de baieti decat de fete (In Statele Unite, de exemplu, sunt inregistrate peste 4.280 de nume diferite de fete, in timp ce exista doar 1.200 nume de baieti), iar pe de alta parte, pentru ca societatea moderna inca apreciaza mult rolul barbatului si atunci numele puse baietilor trebuie sa impace si traditia, si dorintele parintilor.

Comun sau unic
In topurile intocmite in diferite tari, pe primele locuri apar cam aceleasi nume de fete, in timp ce numele baietilor mentionate in topurile internationale sunt mult diferite. Pe de alta parte, baietilor li se aleg mai degraba nume traditionale, sau macar unul traditional si unul modern. O alta tendinta este aceea de a combina doua prenume – copilul poate folosi oricand al doilea prenume (daca primul i se pare nepotrivit).

Nume derivate din lunile anului:

Iana
Aprilia
Martha
Maia
Iunona
Iulia/Iulian
Augusta/Augustin

100% ecologice – Numele inspirate din natura (fructe, flori, mare, soare) sunt „pe val:

Fetite:
Crenguta
Olive
Flora
Coralia
Ciresica
Clementina
Baietei:
Mugur
Bradut/Brad
Ulm
Codrut
Sorin
Crin

Pretioase – Nume inspirate din denumiri de pietre sau metale rare.

Fetite:
Agatha
Cristal
Jade
Perla
Esmeralda
Baietei:
Aurel
Ruben

Istorice – Personaje care au marcat perioada in care au trait si au scris istoria omenirii.

Fetite:
Cleopatra
Elisabeta
Isabella
Maria Thereza
Iosefina
Maria Antoaneta
Ecaterina
Victoria
Baietei:
Darius
Cezar
Carol
Ferdinand
Alexandru
Vlad
Decebal
Traian
Iustinian
Titus

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nume de copii