Cele mai frumoase nume regale pentru copii

Alegerea numelui pentru copil este o provocare pentru toți părinții.

Mai nou, numele inspirate din familiile regale sunt la mare căutare în rândul viitorilor părinți. Pentru că au o sonoritate aparte, au o simbolistică interesantă și sunt asociate cu personalități importante din istorie.

Iată o selecție inedită cu unele dintre cele mai frumoase nume regale de băieți și fete și semnificațiile lor.

Nume regale de fete

Anastasia

Este numele purtat de una dintre fiicele țarului Nicolae al Rusiei, ultimul monah rus. Numele înseamnă înviere'.

Camilla

Soția regelui Charles al III-a al Marii Britanii poartă cu mândrie acest nume. El simbolizează libertatea și autoritatea.

Cele mai frumoase nume de copii care vor avea noroc în viață

Catherine

Un nume cu sonoritate regală, ce ne duce cu gândul la ducesa de Wales, Catherine (Kate) Middleton, soția Prințului William. Semnificația sa îl face să fie și mai frumos. Numele înseamnă pur'.

Victoria

Este un nume des întâlnit în casele regale. Victoria este varianta feminină a numelui Victor și are semnificația de campion', învingător', victorios'.

Grace

Cuvântul provine din limba latină, înseamnă farmec', grație' și este asociat cu sensibilitatea, eleganța și puterea de a ierta.

Elizabeth

Provine din limba ebraică și simbolizează devotamentul față de Dumnezeu. Numele denotă naturalețe, adaptabilitate, căldură sufletească, dar și putere.

Diana

Își are originile în limba latină, traducându-se prin divin', ceresc'. Inocența, farmecul, gingășia și echilibrul sunt cuvintele caracteristice acestui nume.

Nume regale de băieți

Charles

Este originar din Germania, fiind un derivat de la Carl/Karl. Semnificația este de om liber' și reprezintă unul dintre numele preferate de familiile regale.

Top 100 cele mai norocoase nume de copii în 2023

Edward

Un nume cu rezonanță regală, de origine anglo-saxonă, ce semnifică bogăția. De-a lungul istoriei, numele a fost purtat de mulți membri ai familiilor regale.

George

Cuvântul este de origine greacă, de la Georgios, iar semnificația sa este de lucrător al pământului. În Anglia, este des întâlnit în casele nobililor și ale regalităților.

Albert

Numele Albert provine din limba germană și înseamnă nobil, strălucitor, faimos, inteligent.

Arthur

Originea numelui Arthur este necunoscută, dar se crede că ar fi un derivat din cuvintele celtice artos', ce înseamnă urs' combinat cu viros', bărbat'. Variente ale acetui nume sunt Artie, Art sau Arto.

Louis

Este forma englezească a numelui Louis, din limba franceză. Se traduce drept iluminatul luptei' sau războinic faimos', făcându-se aluzie la spiritul de luptător, la curajul și forța pe care le au cei ce-l poartă.

Foto – Pixabay


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri