Cele mai frumoase povești pentru copii. 5 cărți recomandate celor mici

Tu îți amintești povestea ta preferată despre un regat îndepărtat sau prima dată când ai stat cu lanterna sub așternuturi doar ca să afli cum se termină o poveste? Cărțile pe care le alegi pentru copilul tău îl vor ajuta să-și dezvolte vocabularul, îi vor stârni curiozitatea despre lumea reală sau cea fantastică și, pe termen lung, vor da naștere unor amintiri neprețuite. Nenumărați scriitori români îndrăgiți de copii te așteaptă la doar un click distanță! Află care sunt cele mai frumoase povești pentru cei mici!

Cartea cu Apolodor

Poate că-ți amintești din copilărie de „Cartea cu Apolodor' a lui Gelu Naum, așadar de ce să nu împărtășești mai departe cu cel mic povestea simpatică a lui pinguinului tenor care se decide să plece într-o călătorie pentru a-și revedea rudele din Labrador? Desenele pline de personalitate ale lui Dan Ungureanu îl vor captiva pe cel mic în timp ce îi citești seara înainte de culcare.

Istoria lui Răzvan

Dacă vrei să stârnești apetitul pentru istorie al copilului tău, atunci nu există o modalitate mai bună decât să îi oferi cartea lui Horia Corcheș: „Istoria lui Răzvan'. Răzvan este un elev ca oricare altul care descoperă vechiul caiet de istorie al bunicului său. El ajunge să călătorească în trecut, să fie martor la lupte și momente importante din istoria românilor, să pună întrebări soldaților din Antichitate, voievozilor și artiștilor celebri. Cartea îl va ține pe cel mic cu ochii lipiți de paginile sale și cu siguranță îi va stârni fascinația pentru trecut!

Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul

„Domnișoara Poimâine și joaca de-a timpul' este o carte de Adina Rosetti plină de personaje interesante: bătrânul Tempus, domnul Azi, doamna Ieri, domnișoara Mâine și, bineînțeles, domnișoara Poimâine. Din dorința de a crește cât mai repede, domnișoara Poimâine ajunge să dea timpul peste cap, agățându-se de limbile ceasului din vârful turnului și învârtindu-le. Cu ilustrații captivante de Cristiana Radu, acestă carte e demnă de citit în fortul din scaune și cearșafuri pe care și-l construiește cel mic!

Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama

Prin „Extraterestrul care îți dorea ca amintire o pijama', copilul tău poate să descopere imaginația prolifică a lui Matei Vișniec și să-și deschidă apetitul pentru literatura română. Povestea este cu adevărat fascinantă, fiind vorba despre un extraterestru cu trei mâini, trei picioare și trei ochi care ajunge să ajute niște frați crescuți doar de bunica lor. Cele trei mâini îi servesc pentru a arăta către trecut, prezent și viitor, iar cu unul dintre cei trei ochi vede timpul, cu altul percepe spațiul, iar cu celălalt visează.

Rostogol merge acasă

În cartea „Rostogol merge acasă', a Laviniei Braniște, este vorba despre un porcușor pe nume Rostogol care e dus acasă de către doamna Flavia, o barză foarte inimoasă. Pentru că Rostogol este foarte greu, doamna Flavia trece prin tot felul de peripeții. Această poveste nu doar îl va încânta pe cel mic, dar va crea și amintiri plăcute, fiind o carte care poate fi citită și la maturitate pentru mesajul pe care îl transmite. Limbajul spumos, gesturile și mimica personajelor, precum și ilustrațiile ingenioase îl vor cuceri pe copilul tău de fiecare dată când va deschide cartea!

Să citești povești alături de copilul tău te va ajuta să-i dezvolți imaginația, limbajul și curiozitatea. Acele momente intime pe care le petreci seara înainte de culcare împreună cu cel mic se vor transforma în amintiri plăcute, de care-și va aduce aminte toată viața. Hrănește-i fascinația cu cele mai frumoase povești pentru copii și extinde lumea fantastică dincolo de coperțile cărților, discutând cu el despre ilustrații, despre firul poveștii și despre personaje.

Sursă foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura