Cele mai scumpe instrumente muzicale din lume, în concert la Ateneul Român

Pe 14 august, la Ateneul Român este programat concertul extraordinar Capodopere ale muzicii de cameră,  eveniment care adună unele dintre cele mai scumpe instrumentele muzicale din lume.

Concertul are loc în cadrul festivalului Vara Magică. Artiștii vor prezenta la Ateneul Român pe 14 august, la ora 19.00, un program muzical din creația de tinerețe a compozitorilor G. Rossini și Felix Mendelssohn și de maturitate a compozitorului german J. Brahms și vor cânta la unele dintre cele mai prețioase instrumente muzicale din lume.

Vioară Antonio Stradivarius – la care cântă Liviu Prunaru, creată în anul 1694 și evaluată în funcție de instrumentele licitate și create în aceeași perioadă la câteva milioane de dolari.

Vioară Andreea Guarneri – deținută de Valentina Svyatlovskaya-Prunaru și evaluată, de asemenea, la câteva milioane de dolari.

Violoncel Lorenzo Ventapane – deținut de Marin Cazacu și evaluat la aproximativ 100.000 Euro

Viola Giuseppe Guadagnini – deținută de Dorin Marc și evaluată la aproximativ 100.000 Euro

 

La Ateneul Român sunt programate și următoarele concerte:

 

7 august – Orchestra Sinfonia Iuventus din Polonia va concerta la Ateneul Român în Sinfonia Iuventuspremieră națională. Va prezenta un program din creația compozitorilor polonezi și europeni cu entuziasmul și dăruirea specifice tinereții. Pe lângă activitatea din Polonia, Sinfonia Iuventus a concertat și în țări precum China, Franța, Italia, Lituania, Portugalia, Spania, Elveția și Ucraina. Din aprilie 2009, orchestra a devenit membră a Federaţiei Europene a Orchestrelor Naţionale de Tineret (EFNYO).

 

12 august – Pentru prima dată în România, Orchestra Wiener Jeunesse din Austria cu o vechime de 25 de ani, va interpreta capodopere din creația marilor compozitori austrieci Gustav Mahler și Anton Bruckner. Turneele orchestrei au condus la participarea acesteia la festivaluri din Olanda, Germania, Italia, Franța, Serbia, Rusia și Turcia (Istanbul, concerte în 2000 și 2008). În iulie 1998, orchestra a participat la „Forumul Mondial al Muzicii de Tineret“ din Moscova cu ocazia primelor Jocuri Mondiale Olimpice de Tineret unde a fost câștigătoarea Premiului I dintre alte zece orchestre din întreaga lume. În octombrie 2012, Orchestra Wiener Jeunesse a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare cu un concert la Viena Konzerthaus.

 

19 august – Ziua de naștere a lui George Enescu va fi marcată cu un concert special susținut de Romanian Sinfonietta Orchestra avându-l la pupitru pe maestrul Horia Andreescu. Orchestra Română de Tineret, alcătuită din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 15 şi 21 ani, selectaţi la nivel naţional, a debutat în cadrul Festivalului Vară Magică din 2012 cu un succes extraordinar. Sub bagheta maestrului Horia Andreescu s-au remarcat tinerele talente aflate în plină dezvoltare.

 

21 august – Festivalul Vara Magică se va încheia cu un concert extraordinar al Orchestrei Naționale de Tineret a Moldovei, o premieră în România. O bună parte din membrii orchestrei își fac studiile în importante centre universitare de profil din S.U.A., Anglia, Austria, Belgia, Finlanda, Rusia, Ucraina și România. În decursul a doi ani de existență orchestra a susținut 11 concerte în orașele Orhei, Cahul și Chișinău sub bagheta dirijorilor Petre Sbârcea (România), Mihail Secichin și Gabriel Bebeșelea (România).

 

Biletele se pot achiziționa online de pe bilete.ro și costa 50 Lei.

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri