Când putem „găuri' urechile copilului nostru? Acesta credem că este unul dintre cele mai controversate subiecte de discuție în rândul mămicilor. Indiferent de vârsta copilului și de momentul în care alegem să facem acest lucru, trebuie să înțelegem mai întâi care sunt măsurile de siguranță pe care ar trebui să le iei, dar și riscurile la care te supui.
Pentru început, trebuie să știi că nu există (încă) o recomandare cu privire la vârsta ideală la care urechile copilului tău pot fi găurite pentru a-i pune cercei. De cele mai multe ori, această decizie se ia după sfatul medicului pediatru, care te poate ghida cel mai bine în acest sens. Totuși, trebuie să știi că cei mai mulți sunt de părere că al tău copil ar trebui să aibă măcar trei luni împlinite înainte de acest pas. De asemenea, este esențial să fii atent la metalul pe care îl alegi pentru cercei. Cea mai recomandată variantă este de cercei de aur cu protecție pentru copii , acest metal fiind cel mai prietenos cu pielea sensibilă a celui mic.
Așa cum spuneam, părerile referitoare la acest subiect sunt împărțite. Unii părinți aleg să îi pună copilului lor cercei de aur când este mic, iar alții așteaptă până când acesta poate să înțeleagă anumite aspecte, cum ar fi: grija pe care trebuie să o aibă până când rana se cicatrizează, să respecte ritualul de îngrijire, să nu pună mâinile murdare pe găurile proaspăt făcute ș.a.m.d.
Medicul tău pediatru te poate sfătui să faci acest lucru abia după cel mic va face vaccinul antitetanos. Este singurul vaccin de pe piață pentru copii care reușește să îl protejeze împotriva infecțiilor specifice care pot apărea. Totuși, infecțiile de acest tip, cu tetanos, nu sunt atât de răspândite și apar destul de rar, însă este mai bine să fii pregătit.
Ai ales cercei de aur pentru copii? Iată câteva sfaturi înainte & după procedură
Există câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont: nu găuri urechile unui nou-născut (pentru a evita infecțiile și vizitele la spital), alege doar metale hipoalergenice (cercei din aur sau din argint pentru copii) și nu scoate cerceii din urechi pentru cel puțin șase săptămâni (înainte ca rana să se vindece complet).
În cazul în care i-ai pus deja cercei copilului tău, trebuie să fii atent la câteva aspecte pentru ca rana să se vindece într-un timp cât mai scurt. Unii copilași pot fi alergici inclusiv la aur sau nichel, așa că fii atent dacă apar anumite reacții alergice, cum ar fi umflături, piele înroșită sau senzație de mâncărime; dacă le observi, scoate-i imediat cerceii din urechi, chiar dacă rana nu s-a vindecat încă. De asemenea, trebuie să creezi un ritual de îngrijire și curățare a rănii. Este recomandat să faci acest lucru în fiecare zi, pentru că acest lucru favorizează vindecarea rapidă a rănii. Alege să străpungi lobul urechii și nicidecum cartilajul, deoarece această parte este mult mai predispusă infecțiilor. Ultimul lucru de care ar trebui să ții cont este evitarea cerceilor lungi, care atârnă, pentru că se pot agăța foarte ușor (cu mâna, de haine, de lenjeria de pat etc.) și pot agrava rana.
O bijuterie creează întotdeauna bucurie celui care o primește. Fie că vrei cercei pentru copilul tău, fie că ești în căutarea unui cadou pentru o persoană specială din viața ta, bb-shop.ro îți pune la dispoziție un catalog variat de produse.
Sursă foto: freepik.com