CERCEII PENTRU NOU NĂSCUȚI

Pentru cerceii de copii, sistemul de închidere este un detaliu cel puțin la fel de important ca modelul în sine. Iar dacă ești în căutarea primilor cercei trebuie să știi care sunt sistemele de închidere recomandate nou născuților, dar și avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ele. 

Când vine vorba de închizători de cercei, există disponibile pe piață cel puțin vreo opt modele utilizate în confecționarea bijuteriilor de aur. Dintre acestea doar un număr de trei sunt recomandate nou născuților. Haideți să vedem care sunt acestea. 

Închizătoare cu șurub și căpăcel de protecție. 

Este unul dintre cele mai populare sisteme de închidere a cerceilor pentru copii. Pentru că dacă sunt bine închiși, sunt siguri și confortabili la purtare și la somn. 

Partea frontală, modelul cerceilor, stă așezată pe lobul urechii. Închiderea se efectuează prin înșurubarea în partea din spate a lobului a unui căpăcel cu filet. Căpăcelul este prevăzut cu sistem de protecție împiedicând tija să treacă prin el și să înțepe capul. Deci, sunt confortabili la purtare. Într-atât de confortabili, încât sunt numeroase doamne care caută cercei cu un astfel de sistem de închidere. De asemenea, în cazul unui astfel de model, bebelușilor, în nemărginita curiozitate a descoperirii lumii care îi înconjoară, le este imposibil să tragă de ei. 

Să recapitulăm avantajele unui astfel de model:

  • Siguranța împotriva pierderii.
  • Confortul la purtare. 
  • Siguranța urechii. 

Dezavantajele, să vorbim și despre ele. În lipsa experienței și a unei bune dexterități, primul contact cu acest sistem de închidere v-ar putea ridica ceva probleme. Tocmai de aceea, le recomandăm mămicilor să exerseze de câteva ori închiderea acestora înainte de a-i pune în urechile bebeilor. 

Foarte important. Există numeroase site-uri care prezintă ca fiind cercei cu șurub sistemele de închidere cu fluturaș. Diferența este enormă. Fluturașul nu se închide prin înfiletare, ci prin împingere. În plus, fluturașul are partea din spate deschisă, neprotejând de înțepăturile tijei.

Închizătoare tortițe.

Îi veți mai întâlni și sub numele lever back. Deși numele lor ar sugera o închidere la spate, ei bine, de cele mai multe ori varianta pentru nou născuți a acestui model de cercei se închide în față. Raționamentul este simplu: pentru a putea fi închiși mai ușor și pentru a nu se desface accidental în tipul somnului când capul apasă urechea. Sistemul de închidere este și confortabil și sigur. Dacă cumva se întâmplă să se deschidă accidental, aceștia nu vor ieși din ureche datorită formei tortiței. În plus, având sistemul de închidere în fața, eventuala deschidere a acestora va fi mult mai ușor observată de un adult. O condiție extrem de importantă a cerceilor cu tortiță pentru bebe este aceea de a nu fi grei. Pentru a nu „ademeni' mânuțele curioase să tragă de ei, și nici pentru a atârna greu pe loburile lor încă fragile. 

Să recapitulăm avantajele unui astfel de model:

  • Confortul la purtare. 
  • Închidere frontală pentru a putea fi cu ușurință observați de un adult.
  • Siguranță împotriva pierderii datorită formei speciale a tortiței. 

Dezavantaj. Dacă optați cercei cu tortiță grei, fetițele i-ar putea simți în urechiușe și ar putea trage de ei. Alegeți modelele ușoare anume create pentru nou născuți. 

Prindere cu arc 

Este un sistem extrem de sigur, utilizat la cercelușii rotunzi, creole – cum li se mai spune. De la cei foarte mici, la cei mari, acest sistem de închidere pentru cerceii rotunzi este mult mai sigur și mai confortabil decât este cel cu tijă/închidere în furcă. 

Acesta este sistemul pe care îl utilizăm în cazul celor mai mici cercei pe care îi realizăm. Pentru deschiderea acestora este nevoie de ambele mâini pentru a trage de-o parte și de alta a cercelului pentru a scoate tija subțire din tub. 

Să recapitulăm avantajele unui astfel de model:

  • Extrem de siguri.
  • Confortabili la purtare.

Dezavantaj. Am putea menționa un grad mai ridicat al dificultății la punerea în ureche. În special în cazul bebeilor. Însă, odată așezați este sigur că nu vor fi pierduți niciodată. 

Deși pe piață sunt numeroase alternative de cercei pentru copii, trebuie să știți că cei destinați nou născuților sunt o categorie aparte. Cerceii pentru nou născuți sunt bijuterii aparte, mici, extrem de mici, delicate, ușoare, create anume pentru a nu le simți prezența în urechi, pentru a nu trage de ei și pentru a evita deformarea găurii de pe lobul urechii în perioada de creștere. Astfel de modele de cercei si multe altele puteti gasi pe site-ul web MOSV.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse