Cercetașii României au predat ”Capsula Timpului”

În prezența a peste 200 de invitați, Organizația Națională Cercetașii României' a predat Muzeului Național Peleș în data ce 1 Iunie, Capsula Timpului – Cufărul Cercetășesc ce simbolizează istoria cercetășească prezentă.

 

Capsula Timpului reunește obiecte și amintiri ale cercetășiei din acest început de veac – eșarfe ale Centrelor Locale, jurnale de camp, amintiri ale copiilor, materiale educaționale, lucruri cu multă însemnătate pentru generația actuală. Acestea vor rămâne sigilate în Cufărul Cercetășesc, ce va fi redeschis peste 100 de ani, timp în care va fi expus în toată țara.

Timp de un an, Cufărul Cercetășesc va putea fi vizualizat în incinta Muzeul Național Peleș, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I şi regina Elisabeta. Alături de valoarea arhitectonică, ce oferă caracter de unicitate, prima locație de expunere a Cufărului Cercetășesc – Muzeul Național Peleș, are deopotrivă o valoare istorică pentru relația dintre Cercetașii României și Casa Regală.

Evenimentul de predare a Capsulei Timpului a fost  organizat în cadrul Centenarului Cercetășesc – care a marcat 100 de ani de la apariția primelor grupuri de cercetași în România (în 1913). Centenarul Cercetășesc a fost sărbătorit prin multiple evenimente de anvergură atât la nivel național, cât și la nivelul celor 75 de Centre Locale, prin implicarea a peste 1500 de copii și tineri.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri