Cercetători: E puțin probabil ca un copil să transmită coronavirusul celor din jur

Oamenii de știință de la Centrului de sănătate pentru Cercetarea şi Supravegherea Imunizării (HCIRS) din New South Wales au făcut un studiu în urma căria s-a constatat că este puţin probabil ca noul coronavirus să fie transmis de copii.

Potrivit The Guardian, studiul a fost prezentat duminică, în Australia, unde prim-ministrul Scott Morrison intenţionează să redeschidă şcolile în ciuda protestelor profesorilor.

Citește și: Ce sunt „Degetele Covid-19'? Cel mai nou simptom al coronavirusului e întâlnit mai ales la copii

Acest raport, făcut public duminică şi citat de şeful serviciilor medicale australiene, arată că este puţin probabil ca minorii să transmită Covid-19 între ei sau adulţilor. Pentru acest studiu a fost examinată transmiterea coronavirusului în şcolile din New South Wales şi în centrele de îngrijire a copiilor, în perioada martie – aprilie. După examinarea a 18 cazuri de Covid-19, nouă studenţi şi nouă angajaţi, din 15 şcoli, rezultatele preliminare ale raportului au arătat că doar un elev de şcoală primară şi unul de liceu este posibil să fi contractat Covid-19 de la cazurile existente în şcolile lor.

„Niciun profesor şi niciun membru al echipelor nu au contractat Covid-19 de la cazurile iniţiale din şcoli”, se mai arată în raport. Rata scăzută de transmitere a fost înregistrată chiar dacă 735 de elevi şi 128 de membri ai personalului şcolilor au fost contacte apropiate ale celor 18 cazuri.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau