Cerul din burta (carte)

Cerul din burta prezinta povestea magica – pina acum nescrisa – a celor noua luni de sarcina. Personaje centrale sint femeia care pacurge uluita maternitatea, ca secventa de viata pe care numai ea o poate cunoaste, si copilul nenascut care creste si se apropie tot mai mult de lume. Mica/mare istorie la care eroina este partasa aluvioneaza detaliul medical si amintirea, „vocile' altor mame, stiri preluate din medii sau pasaje din carti de specialitate.
Construita pe mai multe paliere – fiziologic, poetic, filozofic, mistic –, folosindu-se de principiul jurnalului si de tehnica poeziei, mixind postmodern stari si povesti, Cerul din burta este o carte profunda si seducatoare.

„Cerul din burta este jurnalul, de cele mai multe ori liric, dar de un lirism autentic, de mare calitate, al celor noua luni de sarcina. A astepta un copil a devenit pentru locuitorii Romaniei, vreme de peste doua decenii, un motiv de stres major.

Profunda, fermecatoare, cartea Ioanei Nicolaie reprezinta si o exorcizare a unor sentimente negative, o intrare fireasca, moderna in normalitate. Sunt sigura ca, in literatura romana, Cerul din burta marcheaza o data.' (Gabriela Adamesteanu)

Mai multe despre cartile editurii Polirom, pe www.polirom.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Lectura