Cezariana nu este „calea usoara” – Postarea unei mamici te va lasa fara cuvinte

O mamica pe nume Reye Lee a facut o postare pe Facebook in care condamna ignorata oamenilor care cred ca nasterea prin cezariana inseamana „calea usoara” de a naste.

Imaginea care prezinta cicatricile dupa nasterea prin cezariana, este insoti de urmatorul mesaj:

„O postare care va fi luna si dramatica.

Aaa cezariana, deci nu ai nascut de fapt. Cred ca a fost placut sa alegi calea usoara asa.

Ah da, cezariana de urgenta care mi-a fost facuta a fost de fapt ceva placut. A fost minunat sa stau in travaliu timp de 38 de ore inainte ca bebelusul meu sa intre in suferinta si cand la fiecare contractie pe care o aveam i se oprea inimioara, la propriu.

Faptul ca mi s-a spus la inceput ca fac progrese bune si ca nu voi avea nevoie de cezariana….si apoi sa mi se spuna ca voi fi pregatita pentru o interventie chirurgicala majora…nu a fost un soc deloc. Nu a avut nimic de-a face cu faptul ca nu puteam naste altfel, pentru ca nu mi s-a dat nicio alta alternativa pentru a putea fi salvata viata bebelusului meu.  Aaa si este suuuper usor sa te recuperezi dupa acea interventie chirurgicala.

GRESIT, tot ce am scris mai sus este sarcasm.

A fost cel mai dureros lucru pe care l-am experimentat in viata mea. Acum fac parte dintr-un trib de mamici super tari care au cicatrici ce dovedesc ca am fost taiata ca sa imi nasc bebelusul si am supravietuit sa vorbesc depsre asta (pentru ca se poate muri in urma unei operatii de cezariana avand in vedere toate riscurile si complicatiile ce pot sa apara).

Sa ti se scoata un bebelus care tipa dintr-o incize care are doar 12 cm, insa care este sfasiata si de care se trage pana se trece de toate straturile de grasime, muschi si organe (care sunt asezate pe masa langa tine ca sa poata continua sa taie pana ajung la copil) este o experienta complet diferita decat mi-am imaginat ca va fi nasterea copilului meu.

Nu a fost placuta. Nu este placuta in continuare.

Iti folosesti muschii abdominali pentru absolut orice…chiar si pentru a te aseza, imaginati-va cum este sa nu ii puteti folosi deloc pentru ca au fost, la propriu, sfasiati si manevrati de un medic si ca nu se pot „repara” cel putin timp de 6 saptamani pentru ca este nevoie ca propriul corp sa o faca in mod natural.

Cand vine prima asistenta si te roaga sa incerci sa te dai jos din pat si te loveste durerea crunta a unui corp ce a fost taiat si cusut la loc, realizezi ironia ca exista atunci cand auzi ca nasterea prin cezariana este „calea usoara”.

Sunt cea mai puternica femeie pe care o cunosc. Nu doar pentru mine, ci si pentru fiul meu…si sincer as trece in fiecare zi prin aceasta experienta ingrozitoare doar pentru a-l putea vedea zambi.”

Sursa: someecards.com
Foto: Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere