Chec cappuccino

Ingrediente:

280 g faina
300g zahar pudra
1 lingura praf de copt
3 /4 lingurita scortisoara macinata
125 ml ulei de nuca sau ulei de masline
2 oua
4 albusuri

175 ml cafea pentru espresso sau alta cafea neagra, la temperatura camerei
2 lingurite cacao
1 lingurita esenta de rom
2 linguri zahar cernut pentru glasat

 

Preparare:

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul pudra, praful de copt si scortisoara.

Se amesteca intr-un alt castron uleiul, galbenusurile, cafeaua, pudra de cacao si esenta de vanilie.

Se adauga amestecul cu faina peste cel cu galbenus.

Intr-un castron separat se bat cele 6 albusuri pana se intareste spuma. Se incorporeaza albusurile batute in compozitia de chec.

Se pune compozitia intr-o tava de cozonac si se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.

Se serveste pudrat cu zahar.
 


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi