1 ceasca zahar tos,
2 oua,
1 ceasca untdelemn
1 ceasca lapte,,
faina (cat cuprinde),
praf de copt,
2 linguri rom sau esenta de rom,
zahar vanilat,
coaja de lamiie,
2 linguri cacao
Ouale si zaharul se pun intr-un castron mai mare si se bat cu telul timp de 5 minute. Continuand sa se bata, se adauga treptat untdelemnul si apoi laptele, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie, romul si faina, pana cand aluatul capata consistenta unei smantani ceva mai groase.
Compozitia se-mparte-n doua. O parte ramane galbena iar cealalta se amesteca, cu cacao. In tava de chec, unsa cu unt sau cu margarina si presarata cu faina, se toarna intai compozitia fara cacao si la mijlocul acesteia, in lung, cea cu cacao.
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit, timp de 40-45 minute. Este bine ca in primele 15-20 minute sa nu se deschida cuptorul deoarece checul se poate lasa.