Chef Adi Hădean, mesaj pentru părinți: „De ce lăsați copiii să bage-n ei mizerii sinistre?”

Chef Adi Hădean, administrator al mai multor restaurante în diferite orașe din țară, trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care părinții aleg să comande mâncare pentru cei mici, când întreaga familie iese în oraș să mănânce. Chef Hădean spune că în restaurantele sale a renunțat la meniurile speciale pentru copii, deoarece nimeni nu le dorește. Cu toate acestea, el precizează că părinții cer mereu porții diferite pentru copiii sau cer alimente complet nesănătoase pentru buna dezvoltare a celur mici, cum sunt cartofii congelați prăjiți.

Citește și: Avertizarea oamenilor de stiinta: Nu mai hrăniți copiii cu crenvurști!

„Știu că suntem o țară vag guvernată, Euro crește și HORECA e de *&% la noi, și că prin comparație cu treburile astea eu aduc în atenție niște mizilicuri, da o zic oricum: nu înțeleg exact ce-și doresc părinții care cer în restaurant un meniu pentru copii. Adică să fie un meniuț cu mâncărică pe farfuriuțe, sau să fie doar mai ieftinuț, pentru că îngerașii mănâncă puțin?

Întreb pentru că aproape de fiecare dată când ne întreabă un părinte de îngeraș dacă avem meniu pentru copii (ceea ce nu avem, deși am avut, da l-am scos pentru că nu-l dorea nimeni), întrebăm ce le-ar plăcea copiilor să mănânce, sau ce le-ar plăcea lor să le dea copiilor, și sunt contrariat (ușor) de răspunsuri: cartofi prăjiți (da nu din ăia cum faceți aici, dacă aveți din ăialalți (n.r. – congelați), șnițel/gujoane de pui, pizza, paste ‘cu sos alb'”, a transmis Adi Hădean, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Celebrul bucătar mai spune că nu este în regulă ca părinții să nu le acorde celor mici o educație alimentară optimă.

„Cu asta vreau să spun de fapt că educația culinară e o parte importantă a educatiei pentru viață, aka 7 ani de acasă'. Sigur, nu judec pe nimeni, departe de mine, ai mei, care mănâncă orice de la oricine și au crescut cu mâncare cumsecade, vor uneori și mâncare de la corporații, și le dau, nu-i mare scofală.

Dar mă întreb, dacă tu mănânci un steak de 200 de lei, de ce i-ai da copilului cartofi din pungă, mai ales când dai peste câte un restaurant în care se gătește de la zero (0), care are și legume-legume, și cărniță-cărniță, și câte un piure din cartofi (noi îl facem din cartofi copți, nu-i așa nasol), și un bucătar crescut în Italia care-i chiar șmecher pe paste cu tot felu de chestii prin ele, de la creveți la vinete.

Și vă întreb pe voi, care uneori, la fel ca mine, lăsați copiii să bage-n ei mizerii sinistre la spațiiile de joacă unde-și țin ziua Lucas și Sofia și Iannis, cum ar trebui să arate un meniu pentru copii într-un restaurant a la carte?”, a adăugat chef Hădean.

Foto – 123.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri