China interzice examenele scrise în primele două clase primare

China a decis interzicerea susținerea examenelor scrise în cazul copiilor în vârstă de șase și șapte ani, la școala primară. Decizia vine în încercarea autorităților de a micșora presiunea asupra elevilor stresați de volumul mare de lucru la care sunt expuși.

În China, învățământul este deosebit de competitiv, iar părinții chinezi obișnuiesc să își înscrie copiii la o mulțime de cursuri extrașcolare, adesea foarte costisitoare.

În luna iunie, Beijingul a lansat o reformă în educație, criticând volumul excesiv de lucru al școlarilor și costurile mari ale meditațiilor.

Citește și: China: O educatoare a fost condamnată la moarte după ce a otrăvit 25 de elevi

'Examenele prea frecvente îi supraîncarcă pe elevi şi îi supun unor unor presiuni enorme. Acest lucru le dăunează sănătăţii mentale şi fizice. Elevii din clasa I și clasa a II-a din școlile primare nu vor mai susține examene scrise. Pentru acordarea notelor, școlile pot organiza un singur examen la sfârșitul semestrului', a explicat ministrul Educației, potrivit BBC.

Autorităţile au interzis încă de luna trecută cursurile de susţinere în privat din timpul weekendului şi a vacanţelor şcolare.

Măsura a provocat un cutremur sectorul educativ comercial şi a plasat în incertitudine locul de muncă al cadrelor didactice.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri