Cimbrul te scapă de candidoză

Bunicii noștri foloseau cimbrul nu numai în bucătărie, ci și ca medicament. Cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și puternic antiinflamator, cimbrul este dușmanul toxinelor și tratează o mulțime de afecțiuni. Uite câteva rețete cu cimbru pentru sănătatea ta.

 

Cimbrul și candidoza vaginală

Două lingurițe de cimbru mărunțit se toarnă în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de infuzie pe zi. Cimbrul are efectefecte antifungice, antibacterian și antiinflamatoare și distruge stafilococii și ciupercile din flora vaginală.

Uleiul esențial de cimbru se folosește și el în tratarea candidozei. Se pun 3-5 picături de ulei de cimbru într-o lingură de miere – amestecul se consumă între mese, de  3 ori pe zi. Având în vedere ca uleiul de cimbru nu este solubil în apă, evitați administrarea lui în ceaiuri sau sucuri. Cura durează timp de 7 sau 14 zile și se poate repeta după o pauză de două săptămâni. În funcție de gravitatea infecției, cura se poate prelungi până la 12-21 de zile, urmate, obligatoriu, de o pauză de 2 săptămâni.

 

Cimbrul te scapă de insomnie

Dacă ai probleme cu somnul, bea seara o infuzie de cimbru (2 g de plantă uscată la o cană cu apă fiartă), îndulcită cu puțină miere. Vei dormi ca un prunc!

Cimbrul te poate scăpa și de mătreață! Se folosește un decoct din cimbru și rozmarin ( 2 linguri de cimbru, una de rozmarin la un litru de apă) cu care clătești părul după spălare.

Cimbrul e eficient în tratarea pediculozei

Dacă ai copii la grădiniță sau școală este posibil să ai neplăcerea unui episod de pediculoză. Cimbrul este un remediu eficient împotriva păduchilor – se clătește capul seara, înainte de culcare, cu un decoct de cimbru – o lingură la un 500 ml de apă.

 

Foto Shutterstock

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Feminin