Cina romantică: 5 pași pentru organizare și produsele recomandate

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4Ott5vqaPrw

Știm că momentele speciale ale unui cuplu trebuie sărbătorite cât mai des, dar dacă vrei să-ți surprinzi persoana dragă în mod plăcut nu trebuie neapărat să aștepți Valentines Day sau ziua de naștere a persoanei dragi. Îți poți crea oricând un prilej de a petrece împreună clipe de neuitat, pregătind o cină romantică în doi.

Dacă te temi că poți da greș, vei afla din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi pentru ca totul să fie perfect. 

Iată care sunt cei mai importanți pași pentru organizare, și care sunt produsele recomandate pentru atmosferă și un meniu ideal.

  1. Stabilește cadrul general

Atunci când pregătești o cină romantică acasă, știi cât de important este decorul și ambientul general, așa că primii pași trebuie să se concentreze spre alegerea unui loc ce îmbie cât mai mult spre romantism. 

De exemplu, este recomandat să muți o masă ori un birou cât mai aproape de fereastră, nu doar pentru a profita de priveliște, ci și pentru că zona poate fi decorată cu câteva ghirlande luminoase, care să creeze o atmosferă feerică. 

În plus, poți decora locul cu lumânări și câteva fotografii în doi, pe care le poți lega cu panglici colorate prin cameră. Nu uita și de felul în care potrivești lumina ambientală, astfel ca totul să fie perfect pentru cadrul general.

  1. Pregătește-ți starea de spirit

O seară romantică reușită trebuie să înceapă cu o stare bună de spirit, așa că asigură-te că ai un tonus bun înainte de a pregăti cina romantică de acasă. Pentru ca seara să fie cu adevărat specială, lasă deoparte problemele și grijile de peste zi, pentru a nu interfera cu momentele voastre idilice. După ce te-ai relaxat un pic, vei avea timp să te gândești, în liniște, la detaliile necesare pentru ca cina în doi să fie perfectă.

  1. Stabilește meniul

În privința meniului, chiar dacă vrei să fie ceva special, alege unul ușor, care nu necesită mult timp de preparare. Poate fi vorba, spre exemplu, de câteva tartine și eventual un platou cu brânzeturi la antreu, plus o friptură sau un pește la cuptor cu garnitură din legume trase la tigaie ca fel principal. Alege rețete simple, dar de efect, care să surprindă în mod plăcut persoana dragă. 

Există mai multe tipuri de vinuri din care poți alege pe cel potrivit, fie în funcție de cantitatea de zahăr conținută – sec sau demisec, fie în funcție de timpul de maturare. Astfel, ai de ales între vinuri albe sau roșii autohtone, ori soiuri internaționale renumite. 

Nu uita nici de un desert surpriză, care să completeze cina romantică, chiar dacă este vorba de o cutie de trufe de ciocolată ambalate elegant, de la un ciocolatier renumit. Poți opta și pentru ceva mai fresh, de exemplu căpșuni cu frișcă sau o tartă cu fructe. 

  1. Alege un ambient muzical

Ambientul trebuie neapărat să includă o muzică, în surdină, pe gustul vostru. Ca să nu dai greș, este bine să cunoști dinainte preferințele muzicale ale persoanei dragi. 

Totuși, o muzică relaxantă, care îmbie la calm și pasiune, este alegerea cea mai potrivită în acest caz. 

  1. Pregătește-te pe tine

Unul dintre elementele esențiale care contribuie la o seară perfectă îl reprezintă un outfit impecabil, așa că acordă atenție acestui aspect pentru ca persoana de lângă tine să se simtă cât mai în largul ei. Alege să porți și un parfum atrăgător, eventual cu o notă ușor senzuală. 

În cazul bărbaților, aromele de mosc sau vetiver sunt cele mai potrivite, iar cele de vanilie sau iasomie pot fi extrem de interesante atunci când sunt purtate de către o tânără doamnă într-o asemenea ocazie specială.

Seara perfectă la voi acasă nu trebuie să fie un eveniment foarte rar, sau să fie făcută cu un efort supraomenesc. Pregătește, din timp, totul, și alături de cupa perfectă de vin și muzica ambientală, lăsați relaxarea să vă pună stăpânire pe simțuri, așa încât să petreceți împreună momente romantice de neuitat.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial