Ciorba taraneasca cu afumatura

Ingrediente:

1 kg scaricica afumata
1 cartof
1 morcov mare
1 – 2 cepe
1 telina
1 patrunjel radacina
1 pastarnac radacina
1 ardei gras mare
O lingura de bulion
1 / 2 lingurita boabe coriandru
 Foaie dafin
Sare, piper
O legatura de verdeata
1-2 litri de zeama de varza

 

Preparare:

Scaricica se taie bucati si se pune la fiert intr-o oala in care se pune trei sferturi apa si un cartof curatat.

Cand a dat in clocot se aduna bine spuma si se arunca, se curata marginile oalei, apoi se scoate cartoful si se arunca.

Se adauga foaiea de dafin, coriandrul zdrobit si se fierbe totul pana ce carnea este frageda.

Intre timp, se curata si se toaca legumele cuburi mici si se adauga peste ciorba in momentul in care aceasta a fiert. Legumele se tin pe foc nu mai mult de 25 minute.

Se completeaza oala cu zeama de varza, lasand 2 cm pentru ca va da in clocot si sa nu se verse la fiert.

Inainte de a da jos de pe foc, se adauga bulionul si se verifica de gust adaugand piper si sare daca este cazul.

La final se adauga verdeata tocata marunt.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton