Ciupercile țin cancerul la distanță

Ciupercile crude conțin proteine digerabile, toți aminoacizii esențiali, vitamine (provitamina D2 și vitamina B), minerale precum potasiu și cantități foarte mici de sodiu, grăsimi saturate și calorii.

Ciupercile au făcut parte din hrana omului încă din cele mai vechi timpuri, la început, în stare proaspătă, iar după descoperirea focului – și coapte sau fierte.

Fiind singurul aliment de origine vegetală ce conține vitamina D, ciupercile sunt importante în alimentația vegetarienilor, a persoanelor care prezintă intoleranță la lactoză și în tratamentul ostoporozei.

Ciupercile Agaricus spp. (bisporus și edulis), prin conținutul lor în vitamine și săruri minerale, sunt considerate energizante și mineralizante, recomandate în perioada de convalescență. Unii nutriționiști menționează că aceste ciuperci au și virtuți antialergice.

Ciupercile conțin: apă în proporție de 82-92%, substanțe minerale, diferite zaharuri, substanțe proteice, grăsimi, vitamina A, B1, B2 și D; acizi organici.

Ele constituie un aliment complet cu o valoarea nutitivă redusă, la care se adaugă și aroma lor, care le conferă calități apetisante apreciabile.

Recent, oamenii de știință japonezi au descoperit că ciupercile au un rol important în întărirea sistemului imunitar, prevenind apariția tumorilor canceroase.

Ciuciuletele (Morchella esculenta) și Aleuria vesiculosa conțin antibiotice.

Ele inhibă și chiar distrug o serie de bacterii prin substanțele antibiotice pe care le secretă, întăresc sistemul imunitar stimulând activitatea leucocitelor (globulele albe din sânge) și cresc rezistența organismului la acțiunea bacteriilor și virușilor.

Ciupercile reprezintă și un puternic afrodisiac, anumite proteine conținute de acestea stimulează centrii nervoși ai sexualității. Ciupercile pot fi folosite și în curele de slăbire, fiindcă nu conțin amidon.

Înlocuiesc cu succes carnea, oferind aceeași cantitate de proteine și energie. Pot fi consumate și de diabetici, deoarece nu conțin zahăr sau lipide.

Citește mai multe aici.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport
Buton